Haberler

Enkaz Altından 1 Kişinin Daha Cesedi Çıkarıldı

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Enkaz Altındaki 8 Kişiden 4'ünün Cesedinin Çıkarıldığını ve Bu 4 Kişiden Üçünün Bir Üsteğmenin Eşi ve 2 Çocuğu Olduğunu Söyledi.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, enkaz altındaki 8 kişiden 4'ünün cesedinin çıkarıldığını ve bu 4 kişiden üçünün bir üsteğmenin eşi ve 2 çocuğu olduğunu söyledi.

Malatya'da incelemelerde bulunan Orgeneral Başbuğ, askeri lojmanda meydana gelen patlama nedeniyle Diyarbakır'a geldi. Vali Efkan Ala ile birlikte patlamanın olduğu yerde incelemelerde bulunan Başbuğ, daha sonra Diyarbakır Asker Hastanesindeki yaralıları ziyaret ederek ''geçmiş olsun'' dileğinde bulundu.

Hastanede patlamayla ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Başbuğ, Diyarbakır'da talihsiz ve acı olay meydana geldiğini ve bunu öğrenir öğrenmez Malatya'dan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve diğer komutanlarla Diyarbakır'a geldiklerini söyledi.

Patlamanın olduğu yeri ve arama kurtarma faaliyetlerini yerinde gördüklerini kaydeden Orgeneral Başbuğ, şöyle dedi:

''Olayın başlangıcında enkaz altında 8 kişinin kaldığı tespit edilmişti. Şu ana kadar maalesef bu 8 kişiden 4 kişiye ulaşıldı. Ulaşılan 4 kişi de hayatını kaybetmiş durumda. Genelkurmay Başkanlığımızdan gelen DAK taburu ve sivil savunma unsurları enkaz altında kalan 4 kişiye erişmek üzere gayretini devam ettirmektedir. Arama ve kurtarma faaliyetleri gece süresince de devam edecektir.''

Orgeneral Başbuğ, enkaz altından cesedi çıkarılan 4 kişiden 3'ünün bir üsteğmenin eşi ve iki çocuğu olduğunu söyledi. Orgeneral İlker Başbuğ, şöyle devam etti:

''Bu büyük olaydan büyük üzüntü duyuyoruz. Silahlı kuvvetler adına hayatlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Geride kalan ve aile fertlerini kaybedenlerin de acılarını paylaşıyoruz. Onların ve diğer kazazedelerin karşılaştıkları zorlukları karşılamak için her türlü maddi ve diğer şeyler karşılanacaktır. Ama maalesef hayatlarını kaybedenler için tekrar rahmet diliyorum.''

Bu arada olayda üsteğmenin ölen eşinin adının Halime Polat, çocuklarının da Ada ve Kana olduğu öğrenildi.

Enkazdan cesedi çıkarılan diğer kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title