Haberler

Enerjisa'dan Eğitime Çifte Destek

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde baraj inşaatları devam eden Enerjisa, bölgedeki 2 köyde ilköğretim okulu yaptırıyor.

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde baraj inşaatları devam eden Enerjisa, bölgedeki 2 köyde ilköğretim okulu yaptırıyor.

Enerjisa, yatırım yaptığı yerlerde eğitim ve sosyal hayata sağladığı katkıları sürdürüyor. Kahramanmaraş'ta 800 milyon dolarlık hidroelektrik santrali yatırımı yapan Enerjisa, Soysallı ve Sarıgüzel köylerine 2 ilköğretim okulu yaptıracak.

Okulların yapımı için Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Enerjisa Genel Müdürü Veli Balat, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Güngör ve İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan arasında protokol imzalandı. Törende konuşan Vali Kocatepe, Enerjisa'nın yapacağı okullarla eğitim kampanyasına büyük destek vereceğini belirtti. Gösterdikleri duyarlılıktan dolayı Enerjisa yönetimine teşekkür eden Kocatepe, şöyle konuştu:

"Ekinözü ilçesine yapılan birçok hizmette Enerjisa firmasının çok büyük katkısı oldu. Ben kendilerine şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ediyorum. Tabi bu 2 okulla da bizim eğitim kampanyamıza çok büyük katkıda bulunuyorlar. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyorum. Geçen yıl Hacınınoğlu Barajının açılışı sayın başbakanımızın katılımıyla yapılmıştı. Diğer inşaatlarda hızla devam ediyor. İnşallah bu barajların da açılışını yapmak hep birlikte bizlere nasip olur. Ben kendilerine başarılar diliyor, Kahramanmaraş'a yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum."

Enerjisa Genel Müdürü Veli Balat ise, 2006 yılından bu yana enerji yatırımlarına ağırlık verdiklerini kaydetti. Kahramanmaraş sınırları içerisinde 800 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını işaret eden Balat, "Bu barajların birini geçen yıl açtık. Diğerlerini 2012 yılında bitirip 2013'ün ilkyarısında açmayı amaçlıyoruz. Biz tabi yatırımları yapıyoruz ama geldiğimizden beri bölgede sosyal yöndeki katkılara da devam ediyoruz. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi bu bölgede de sosyal yönden yatırımlar yapıyoruz. Bundan önce bölge okullarını değerlendirip ihtiyaç olanları yeniliyorduk. Şimdi 2 tane daha okul yapacağız. Türk eğitimine bir katkımız olacaksa ne mutlu bizlere. Bundan da çok büyük gurur duyuyoruz. Her yerde olduğu gibi Maraş'ta da sosyal yatırımlarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

Protokolü yapılan ilköğretim okullarının kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacağı belirtildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Ekinözü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title