Haberler

Elitaş'ın Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Açıklaması

Önümüzdeki Günlerde Yapılacak Olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri Konusunda Görüşlerini Açıklayan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Takındığı Tutumla Aslında Uzlaşma Taraftarı Olmadığını, Bunu Sadece Taktik Olarak Kullandıklarını İleri Sürdü.

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda görüşlerini açıklayan AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) takındığı tutumla aslında uzlaşma taraftarı olmadığını, bunu sadece taktik olarak kullandıklarını ileri sürdü.

Mustafa Elitaş, yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Özellikle şunu belirtmek istiyorum, bazı CHP'li arkadaşlar 'Uzlaşalım uzlaşalım' diyorlar. Milletimizin böyle nutuklara karnı tok. Genel Başkan sayın Deniz Baykal çıkıyor, herhangi bir AK Partili milletvekilinin cumhurbaşkanı seçilmesini istemediklerini söylüyor ve siz 'Uzlaşalım' diyorsunuz. Nerede uzlaşalım? Cumhurbaşkanı yeterliliğine sahip olan 354 milletvekilinden herhangi birinin aday olmasına karşısınız, sonra uzlaşmak istediğinizi söylüyorsunuz. Aslında amaçları uzlaşmamak. Onların amacı sistemi sıkıntıya düşürmek. CHP geçmişte olduğu gibi bugün de, sistem sıkıntıya düştükçe palazlanıyor, gelişiyor. Yıllardır yaptıkları budur. Sayın Baykal kendi partilileri arasında bile hizipçilikle tanınan bir kişi değil midir? Kimseyi bulamazsa kendisiyle kavga ediyor. Kendi kendisiyle kavga etmemek, partisini bir arada tutabilmek için bu şekilde hırçın ve kavgacı bir üslubu kendisine yol olarak seçiyor".

CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde 367 çoğunluk sağlanmazsa, seçimi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceklerini iddia etmelerinin de aslında korkudan kaynaklandığını ifade eden Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, "Şunu açıkça iddia ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin '367 milletvekili olmazsa Anayasa Mahkemesi'ne gideriz' sözlerinin altında yatan asıl sebep, CHP grubunu serbest bırakırsa ki cumhurbaşkanlığı seçiminde grup kararı alınamaz, 1. turda AK Parti'nin göstereceği bir adayın seçilmesini engellemektir. Biliyoruz ki, CHP içinde yer alan sağduyulu milletvekili arkadaşlarımız, 'Cumhurbaşkanlığı seçimi için gireceğiz ve AK Partili birisi de olsa cumhurbaşkanını seçeceğiz' demişlerdi" açıklamasında bulundu.

(SEK-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title