Haberler

Elazığ: Devlet Bakanı Şener, Elazığ'da

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bir Ülkede Refah Düzeyini Artıracak Olanın Yine O Ülkenin İnsanları Olduğunu Belirterek, "Özellikle Yaşadığımız Olgu Karşısında Değişimi İyi Yönetenler, Geleceğe Emin Adımlarla Yürüyor" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bir ülkede refah düzeyini artıracak olanın yine o ülkenin insanları olduğunu belirterek, "Özellikle yaşadığımız olgu karşısında değişimi iyi yönetenler, geleceğe emin adımlarla yürüyor" dedi.

Yeni Havaalanı'nın temel atma törenlerine katılmak üzere Elazığ'a gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, İzzetpaşa Vakfı kız-erkek öğrenci yurdunun temelini de attı. Temel atma törenlerine; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, milletvekilleri Baki Türokoğlu, Şemsettin Murat ile Elazığ Valisi Muamer Muşmal ve Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu da katıldı.

Törende konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ülkeyi ayağa kaldıracak ve ülkeyi zenginleştirecek sebebin kardeşlik ve sevgi atmosferinin yüreklere yerleştirilmesi olduğunu belirterek, "Değişimi iyi yönetenler, bunu başaran milletler geleceğe emin adımlarla yürüyor" diye konuştu.

Bakan Şener, konuşmasından sonra İzzetpaşa Vakfı tarafından yapılacak olan kız- erkek öğrenci yurdunun temelini attı. Abdüllatif Şener, daha sonra valiliğe geçerek, burada Elazığ'ın teşvik kapsamına alınması ve yeni istihdam sahalarının açılması gerektiğini söyledi. Şener, "Türkiye'de çok teşvik yasaları çıktı ama Elazığ hep kapsam dışı kaldı. Bu da üzüntü ile karşılanmıştır. Bu dönem Elazığ milletvekilerinin çabası ile ilk kez çıkarılan teşvik yasası ile Elazığ bu kapsama alınmıştır. 69 tesis tamamlanmış teşvik yasasından sonra 5 bin 809 ilava istihdam yapılmıştır. Bir yerde iş potansiyeli varsa, yatırım varsa, bununla ilgili alt yapının da genişlemesi gerekir. Bu en önemli sektör ulaşım sektörüdür. Anadolu'nun içinde bulunan ve sahile kıyısı bulunmayan iller büyük zorluklar içinde. Kara ulaşımı büyük maliyetler gerektirir. İş adamlarının da gidip yatırım yapması zor oluyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title