Haberler

El Aksa Camii Çevresinde Kazı Çalışmaları

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in El Aksa Camii ile Ağlama Duvarı Arasındaki Tarihi Bölgede Kazı Çalışmalarına Başlamasını Kınadı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in El Aksa Camii ile Ağlama Duvarı arasındaki tarihi bölgede kazı çalışmalarına başlamasını kınadı.

Ali Hamaney, "İslam dünyasının bu aşağılayıcı harekete tepkisi öyle olmalı ki İsrail yaptığına pişman olmalı" dedi. Hamaney, devlet televizyonundaki açıklamalarında, "Bu konuda sessiz kalma kesinlikle kabul edilemez. Arap dünyasından bazı liderlerin harekete geçmesi gerekiyor" diye konuştu. Ali Hamaney, bu açıklamayı ülkeyi ziyaret etmekte olan İslami Cihad'ın yetkilisi Abdullah Ramazan Şala'yla görüşmesinde yaptı.

Filistin'deki şeriat mahkemeleri başkanı Taysir el-Temami, dün İsrail buldozerlerinin müslümanların en kutsal mekanlarından birine doğru ilerlediğini belirterek El Aksa Camii'nin temellerinin zarar göreceği gerekçesiyle müslümanları olayı protesto etmeye çağırmıştı. İsrail, bir tümseğin kaldırılması için çalışma yapıldığını açıkladı.

(AFP-EA-EA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title