Haberler

Yozgat'ta 5 çeşit kuru ve yeşil fasulye deneme ekimi yapıldı

Güncelleme:

Yozgat'ta baklagillerde çeşitliliği artırmak amacıyla 5 çeşit kuru ve yeşil fasulyenin deneme ekimi yapıldı.

Yozgat'ta baklagillerde çeşitliliği artırmak amacıyla 5 çeşit kuru ve yeşil fasulyenin deneme ekimi yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve özel firmalar tarafından geliştirilen 4 çeşit kuru fasulye ve yeşil fasulyenin deneme ekimi yapıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, teknik personel ve çiftçilerin katılımıyla Sürürbey, Canıpek, Borsa, Nirvana ve Zümrüt 42 isimli kuru ve yeşil fasulyeler Karacalar, Fakıbeyli, Alcı, Şahmuratlı ve Kuşçu köylerinde toprakla buluşturuldu.

Yozgat'ta son yıllarda kuru fasulye ekiliş alanında ve üretiminde artış olduğunu belirten İl Müdürü Özkaya, 2019 yılında 4 bin 315 dekar alanda 566 ton, 2021 yılında ise 10 bin 457 dekar alanda ise bin 942 ton fasulye üretimi

gerçekleştirildiğini söyledi.

Kuru fasulye ve yeşil fasulyenin yemeklik baklagiller sınıfında gıda sektöründe en çok tüketilen ve aranan yemeklik baklagillerden biri olduğunu ifade eden Özkaya, "Yaptığımız çalışmalarla ilimiz tarımında üretim ve verim miktarını artırmayı hedeflemekteyiz. Bu amaçla eğitim yayım faaliyetleri ile birlikte çiftçilerimizle saha çalışmaları yürütmekteyiz. Bu doğrultuda da birçok deneme demonstrasyonlar kurmakta bunların sonuçlarını çiftçilerimizle paylaşmaktayız. Bu çeşitler daha önce ilimizde ekilmemiş ve denenmemiş çeşitlerdir. Bu deneme ekimi ile bu çeşitlerin ilimiz ekolojik şartlarında gelişim ve verim durumları gözlemlenecektir." dedi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Eskişehir Yozgat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title