Haberler

Windows 10, Linux İçin Hazır!

Windows 10 Sonbahar Creators Güncellemesi ile birlikte Microsoft'un Linux için Windows Altsistemi tamamen desteklenen bir özellik halini alacak.

Windows 10 Sonbahar Creators Güncellemesi ile birlikte Microsoft"un Linux için Windows Altsistemi tamamen desteklenen bir özellik halini alacak. İşte, beta sürecinden çıkan Linux için Windows Altsistemi (WSL)"nin detayları.

Linux için Windows Altsistemi artık beta değil!

Bir yıllık beta sürecinin ardından, Linux için Windows Altsistemi (WSL) Eylül ayında sunulacak olan Windows 10 Sonbahar Creators Güncellemesi dahilinde kullanıcılarla buluşacak. Şu anki sürümde bazı küçük hataların bulunduğu ifade edilirken, WSL hatalarının geliştiriciler tarafından Microsoft"un destek kanalları aracılığıyla bildirilebileceği ve çözüme kavuşturulacağı belirtilmekte.

WSL, yerel Linux ELF64 ikili değerlerinin Windows üzerinde çalışmasını sağlıyor. Bu altsistemle Linux çekirdeği taklit edilmeye çalışılıyor ve Linux sistem çağrılarının Windows çekirdeğine yönlendirilmesi için Pico olarak anılan işlemler kullanılıyor.

Temmuz ayı başlarında bazı Linux dağıtımlarının Windows Mağaza üzerinden indirilmeye sunulduğunu da not olarak düşelim. Bunlar arasında Ubuntu, openSUSE Leap 42 ve SUSE Linux Enterprise Server 12 yer alıyor. WSL ile kullanıcılar bu dağıtımları kurup Windows geliştirici araçlarıyla birlikte yan yana çalıştırabilecekler.

Ek olarak, WSL"nin belirli geliştirici senaryoları için inşa edildiği ve etkileşimli kullanıcı senaryoları için destek sunmadığı vurgulanıyor. Linux dosyalarına şu an için Windows"tan erişilemeyeceği ancak bunun gelecekte değişebileceği de notlar arasında.

Kaynak: Shiftdelete / Ekonomi

Microsoft Eylül Linux Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title