Haberler

Ukrayna ile Uçuş Ağı Genişletildi

SHGM ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi arasında imzalanan anlaşmayla, Sivastopol ve Kherson yeni tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ile Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi arasında imzalanan anlaşmayla, Sivastopol ve Kherson yeni tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi. Bu noktalara haftalık 7'şer frekans sefer gerçekleştirilmesine imkan tanındı.

SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, ikili havacılık anlaşmalarını revize ederek yurtdışı seferlerinin arttırılması konusundaki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi ile 17-18 Eylül 2013 tarihlerinde Ankara'da bir araya gelen SHGM yetkililerinin, iki ülke arasındaki uçuşların geliştirilmesi amacıyla yeni bir anlaşmaya imza attığı bildirilen açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Ukrayna Sivil Havacılık Otoritesi Başkan Yardımcısı Oleksandr Grechko başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, yeni tarifeli sefer noktaları belirlendiği kaydedildi.

İmzalanan Mutabakat Zaptı'na göre; Sivastopol ve Kherson'un yeni tarifeli sefer noktaları olarak belirlendiği, bu noktalara haftalık 7'şer frekans sefer gerçekleştirilmesine imkan tanındığı belirtilen açıklamada, İstanbul-Donetsk ve İstanbul-Simferopol hatlarında herhangi bir kısıtlama olmaksızın sefer gerçekleştirme hakkı tanınmasında da anlaşıldığı ifade edildi. Açıklamada, iki ülke arasındaki anlaşmaya göre kargo seferlerinde de herhangi bir kısıtlama bulunmadığının altı çizildi. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Sivastopol Ukrayna Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title