Haberler

Türkiye ile Almanya Arasında Jetco Protokolü İmzalandı

Türkiye ile Almanya arasında JETCO protokolü imzalandı.

Türkiye ile Almanya arasında JETCO protokolü imzalandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri ve gecikmeye sebep olan şeyleri el birliğiyle ortadan kaldırmak için her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Türkiye ile Almanya arasında Türkiye Almanya Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi (JETCO) protokolü imzalandı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile imzaladığı protokol öncesi konuşarak, "Almanya siyasi, ticari ve ekonomik açıdan da ülkemizin en önemli ortaklarından birisidir. Önümüzdeki dönemde de ikili ticari ve ekonomik iş birliklerimizin yeni bir ivme kazanacağına inancım kesindir" ifadelerini kullandı.

"Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri ve gecikmeye sebep olan şeyleri el birliğiyle ortadan kaldırmak için her türlü desteği vereceğiz"

"Almanya, bizim en çok ihracat yaptığımız ülkelerin arasında birinci sıradadır" diyen Pekcan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Toplam 36 milyar dolarlık ticaret hacmimiz bulunmaktadır. Türkiye'de 7 binden fazla Alman yatırımcı firma bulunmaktadır. Alman yatırımlarının toplamı 9.3 milyar dolardır. Almanya'nın Türkiye'deki yatırımlarının da artarak devam edeceğine inanıyorum.

Türkiye olarak artık ticaret ve yatırımlarda daha teknolojik ve bürokratik engellerin kalktığı bir döneme geçiş yaptık. Gümrük işlemlerinde dijitalleşmeyi getirdik. Yetkilendirilmiş yükümlü statüsü verdik firmalarımıza. Yaklaşık 380 firmamız bu konumda ve ilk 50'nin içerinde 5 Alman firması bulunmaktadır. 18 firmamıza yerinde gümrükleme yetkisi verildi. Biz Türk ihracatçısının ve ticaret erbabının önündeki tüm engelleri ve gecikmeye sebep olan şeyleri el birliğiyle ortadan kaldırmak için her türlü desteği vereceğiz. Cumhurbaşkanımızın 27 Eylül'de Almanya'ya gerçekleştirdiği ziyaret bir dönüm noktası olmuştur. Bundan böyle sayın Altmaier ile birlikte daha çok projeler geliştirmeyi ve iki ülkenin ekonomik ve ticari gelişmelerine katkı sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ise ikili ticari ve ekonomik ilişkileri yeni bir zemin üzerine inşa etmek istediklerini kaydederek, "Bir araya gelinmesi yeterli değil. Bunun her yıl tekrarlanması gerekiyor. Bakanlıklardan, ekonomiden, dış ticaret müsteşarlıklarından, aynı zamanda sektör temsilcilerinden de oluşan toplantılar olması gerekiyor. Şu anki konjonktüre baktığımızda dünya genelindeki oldukça önemli sorunların olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin önemli bir büyüme potansiyeli olduğunu görüyoruz. Bu protokole hem Alman tarafından hem Türk tarafından son derece önemli katılımlar olduğunu görüyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title