Haberler

Türk Otomotivine Avrupa'yla Aynı İletişim Ağının Kapısı Açıldı

Avrupa Otomotiv Endüstrisinin European Network Exchange (Avrupa Ağ Değişimi -Enx) Sertifikasyonunu Alan Türk Telekom, Türk Otomotiv Sektörünü Avrupa'yla Aynı İletişim Ağına Dahil Ediyor.

Avrupa otomotiv endüstrisinin European Network Exchange (Avrupa Ağ Değişimi-ENX) sertifikasyonunu alan Türk Telekom, Türk otomotiv sektörünü Avrupa’yla aynı iletişim ağına dahil ediyor.

TT ENX, sektör tabanlı güvenli bir VPN (sanal özel ağ) hizmeti sunuyor. Bu hizmetle, Avrupa otomotiv endüstrisi ağı ENX’e bağlı olan Türk otomotivciler, finanstan sigortacılığa kadar işleriyle ilgili tüm kurumlarla ve tedarikçilerle, güvenli bir şekilde iletişim kurabilecek.

Altıncı operatör oldu

Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, geçen yıl 2.5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlatarak, sektör bazlı çözümlerine bir yenisini daha kattıklarına söyledi. Dinçer, “TT ENX ile otomotiv sektörüne özel bir hizmeti başlattık. Bu hizmetle Türk Telekom dünya çapında böyle bir hizmeti başlatan altıncı operatör oldu” dedi.

Güvenli internet ağı

ENX Genel Müdürü Lennart Oly de, Türkiye’nin otomotiv sanayisi için önemli bir ülke olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: “ENX, güvenli bir internet protokolü ağı. Sadece ortaklar arasında bilgi paylaşılıyor, dışarıya açık değil. ENX bir şirket değil, kar amacı gütmeyen bir dernek. Proje otomotiv sektörüne hizmet veriyor. Ağa genelde yeni ortaklar eklemiyoruz. Ama Türk Telekom’un bu gruba katılımı gerçekten hepimiz için önemli bir tarih.”

İki yılda başarıldı

Otomotiv Sanayicileri Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer de, otomotivin 1,6 milyon üretim kapasitesi, 20 milyar doları aşan ihracatı, 400 bin istihdamı ile Türkiye ekonomisinde önemli bir yer tuttuğunu kaydederek, şunları söyledi: “Sektörü güvenli, yüksek kapasiteli, 7 gün, 24 saat servis sağlayan iletişim ağının içine sokmak için iki yıldır Türk Telekom teknisyenleriyle birlikte çalışıyoruz. Bu sabah imzalanan protokolle Türk otomotiv dünyası AB şirketleri tarafından kurulan yeni bir iletişim ağı sisteminin içine girdi.”

Diğerlerine de kapı açacak

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Genel Sekreteri Özlem Gülşen de, “Çok önemsediğimiz bu projenin hayata geçmesi 275 üyemizin tamamını ilgilendiriyor. Proje diğer sektörlere de bu konuda sürdürülebilir bir çalışmanın kapısını açacak” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya'nın ardından İrlanda ve Norveç de Filistin devletini resmen tanıdı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

Bakanlık, Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

15 yaşındaki kızıyla ilişkiye girmek istediğini söyleyen adamı tek yumrukla öldürdü

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

Ankara kulislerini sarsan iddia: En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya çıkarılacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title