Haberler

Torbalı Organik Pazarda Son Hazırlıklar

İzmir’in önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Torbalı’da organik tarım üretimini teşvik etmek amacıyla yapımına başlanan modern organik pazar tamamlandı.

İzmir'in önemli tarımsal üretim merkezlerinden olan Torbalı'da organik tarım üretimini teşvik etmek amacıyla yapımına başlanan modern organik pazar tamamlandı.

Başta çevre kirliliği olmak üzere doğal dengelerin hızla bozulması organik ve biyolojik tarımı daha da önemli hale getirdi. Ege'nin en verimli tarımsal üretim merkezlerinden biri alan Torbalı'da organik üretimi teşvik etmek amacıyla da ilçe belediyesi bir dizi projeyi hayata geçiriyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Mahallesi'nde 2 bin 150 metrekarelik kapalı alan üzerinde inşaatına başlanan Organik pazarın önümüzdeki Haziran ayında tamamlanacağını söyledi. Burada sadece organik tarımsal ürünlerin satılacağını, üreticiyle tüketicinin arasına kimsenin girmeyeceğini belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü:

"120 dolayında çiftçimiz, esnafımız burada ürünlerini satacak. Ekolojik veya biyolojik tarımın önemi her gün biraz daha artmakta, bu anlamda büyük bir pazar bulunmaktadır. Tarımsalilaçlar, suni gübreleme,hormon,antibiyotik ve diğer zararlı gıda katkı maddelerinin asla kullanılamadığı bu tarımsal üretim sistemi için Torbalı'daki çiftçilerimizle, meslek odalarımızla karşılıklı dayanışma içindeyiz. Ege'nin Organik tarım Pazar payında zaten vardık şimdi daha da etkin olacağız. Projenin bir sonraki aşaması ise organik ürün belgesiyle üretim ve satış yapan üreticilerdir."

Torbalı Belediyesi Organik Ürün Pazarında sosyal amaçlı tesisler de bulunuyor. Resmi verilere göre, Torbalı'da 300 bin dekarlık alanda tarımsal üretim yapılıyor. 9 bin dolayındaki aile geçimini çiftçilik yaparak sağlıyor. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adnan Yaşar Görmez Torbalı İzmir Ege Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title