Haberler

TOBB UND'den Transit Beyan Rekoru

Güncelleme:

TOBB ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iştiraki olan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş. günlük bin transit beyan seviyesine ulaştı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği'nin iştiraki olan TOBB UND Lojistik Yatırım A.Ş., günlük bin transit beyan seviyesine ulaştı.

TOBB'dan yapılan açıklamaya göre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan, Avrupa Birliği ve EFTA ülkeleri ile Ortak Transit Uygulaması kapsamında ülkemiz taşımacılarına asıl sorumlu olarak hizmet veren TOBB UND, yurtiçi gümrüklerin yanı sıra, İtalya, Almanya, Avusturya, Bulgaristan ve Slovenya gümrüklerinde yaptığı işlemlerde günlük bin transit beyanname seviyesini aşarak yeni bir rekora imza attı.

-YILMAZ: "GÜNDE ORTALAMA 500 MİLYON TL TUTARINDA TAŞIMA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR"-

Konu hakkında bilgi veren TOBB UND Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, günde ortalama 500 milyon TL tutarında taşımanın gerçekleştirildiği sistemde tamamen elektronik ortamda hazırlanan transit beyannamelerinin; Avrupa Birliği, EFTA ülkeleri ve Türkiye'de yerleşik 3 binden fazla gümrük idaresine online olarak sunulduğunu belirtti. Ortalama olarak dakikada 1 beyanın açıldığı sistemde hız ve güvenliğin korunması için bilgi işlem altyapısının çok önemli olduğunu bildiren Yılmaz, bu konudaki yatırımlarının devam ettiğini ifade etti.

Sistemde en fazla taşınan ürünlerin sıfır kilometre motorlu araçlar, beyaz eşya, dondurulmuş gıda, tekstil ile akaryakıt ürünleri olduğunu söyleyen Yılmaz, halihazırda 650 taşımacı firmaya hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

TOBB UND, 17 Kasım'da sona erecek olan ve Tüyap Beylikdüzü fuar alanında düzenlenen LOGIST EUROASIA 2013 fuarında 7 nolu salonda, TOBB standında ziyaretçileri ile buluşuyor.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Avrupa Birliği Selçuk Yılmaz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title