Haberler

Sınırdan girip akın akın yağ alan Gürcülerin en fazla tercih ikinci ürün toz şeker oldu

Güncelleme:

Kemalpaşa ilçesi, alışveriş için günübirlik gelen Gürcülerin akınına uğruyor. Türkiye ile Gürcistan arasındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek, sınıra en yakın yerleşim yeri Kemalpaşa'ya ulaşan Gürcüler, kendi ülkelerine göre çok daha ucuz olan gıda maddelerine ulaşabilmek için market önlerinde kuyruklar oluşturuyor. Daha çok zincir marketleri tercih eden Gürcüler, özellikle kolilerce sıvı yağ ile kilolarca şeker alıyor.

Sınırdan girip akın akın yağ alan Gürcülerin en fazla tercih ikinci ürün toz şeker oldu

"KARINCA TİCARETİ YAPIYORLAR"

Son yıllarda perakende satışların arttığını ve Sarp Sınır Kapısı'ndan geçen çok sayıda kişinin Artvin'in Kemalpaşa, Hopa, Arhavi ilçeleri ile Rize'nin Fındıklı ilçesinde alışveriş yaptığını belirten Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, "Bu yoğunluğun asıl sebebi; Gürcistan tarafının alım gücünün yükselmiş olması, bizim ürünlerimizin fiyatlarının onlara daha cazip gelmesi. Ağırlıklı olarak sıvı yağ ve toz şekere talep çok dikkat çekiyor. Karınca ticareti yapıyorlar. Bu ürünleri, özellikle zincir mağazalardan alarak, götürmekteler. Bizim tarafımızdan sevindirici olan yanı, ülkemizden alıyor olmaları. Bir ihracat gibi düşünebiliriz. Bu alışverişlerin yerel esnafa da yansımasını istiyoruz" dedi.

Sınırdan girip akın akın yağ alan Gürcülerin en fazla tercih ikinci ürün toz şeker oldu

"GÜRCİSTAN'DA DAHA PAHALIYA SATIYORLAR"

Sarp Sınır Kapısı'nda esnaflık yapan Emirhan Kavak da "Türk lirasının değer kaybetmesi ile beraber Gürcü vatandaşlar, buraya gelerek yağ ticaretine başladı. En yakın ilçemiz Kemalpaşa'ya gelerek, zincir marketlerden yağları boşaltmaya başladılar. 15 lari verip, karşılığında 100 TL para alıyorlar. Ürünlerde yarı yarıya fark olduğu için gelip buradan almayı tercih ediyorlar. Hem kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar hem de Gürcistan'da satarak kar ediyorlar. Yağın yanında tüm market alışverişlerini de buradan yapıyorlar" diye konuştu.

Sınırdan girip akın akın yağ alan Gürcülerin en fazla tercih ikinci ürün toz şeker oldu

"TÜRKİYE'DEKİ ÜRÜNLERİ UCUZ BULUYORLAR"

Kemalpaşa'da taksici Kubilay Veziroğlu ise "Bu yoğunluğun sebebi; Gürcistan parasının değer kazanması. Türkiye'deki ürünleri, ucuz bularak, buradan alışveriş yapıyorlar. 100 lari bozdurdukları zaman Türkiye'de 600-650 TL'ye denk geliyor. Onlar için güzel bir miktar. Gelip bütün alışverişini yapıyorlar, çoğu da bu işin ticaretini yapıyor. Yağını, makarnasını, salçasını buradan alıp, Gürcistan'da satıyorlar. Çok ciddi bir yoğunluk yaşanıyor. Özellikle hafta sonları bu yoğunluk daha da artıyor. Burada da esnaf kazanıyor" dedi.

Sınırdan girip akın akın yağ alan Gürcülerin en fazla tercih ikinci ürün toz şeker oldu

"BAZI ZİNCİR MARKETLERDE YAĞ KALMIYOR"

Sarp Sınır Kapısı'nda kağıt toplayan Bayram Gökkaya da "Burada her gün en az 500 yağ kolisi topluyorum. Bir kişinin sadece 116 tane yağ getirdiğini saydım. Bu her gün böyle devam ediyor. 2 aydır yoğun bir şekilde yağ ticareti var. Burada zincir marketlerde yağ kalmıyor" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Gürcistan Türkiye Artvin Haberler

500

Yorumlar (15)

Ramazan Demir:

Ülkemizde Enflasyon ve hayat pahalılığının en önemli nedenlerinden biride YABANCILARIN Ülkemizden alışveriş yapmaları dır. Bizim paramız pul olduğu için onlara ucuz geliyor.

22
3
yanıtYanıtla
Murat ÖREN:

Satmak için alıyorlar. Hem ucuz ve vergi yok .Bulgarlar ucuzdan alarak ülkelerinde satıyorlar.

19
1
yanıtYanıtla
Serkan Kaplan:

ver-me-yin.

8
6
yanıtYanıtla
Dogrucu:

ne kadar fakir ve zavallı olduğumuzun ispatı küçücük hatta rus manasındaki gürcü parasıyla bizi eziyor emeğimizi alıp gidiyor utanılacak ağlanacak halimimiz

13
0
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

mualesef,nerede türk parasını koruma kanunu,niye uygulanmıyor,yapanlara ceza niye kesilmiyor.içim kan ağlıyor ülemin tl için.

yanıt3
yanıt0
DOĞAN KEMER :

hemen seçim,yabancıların ev,arsa,alışveriş yapmaları yasaklansın.tl değeri yok,bitti paranızın değeri yoksa ekonomide değeriniz olmaz yazıklar olsun.ülkesini,parasını seven koruyan kalmamış.nerede türk parasını koruma kanunu?

13
0
yanıtYanıtla
librarion:

Biz almak istesek 2 tenekeden fazla vermezler bunlar kolilerle alıp götürüyor ! sanki biz para vermiyoruz da hibe istiyoruz,nedendir acaba bu her kazığı kendi vatandaşına atma merakı !!!

9
0
yanıtYanıtla
Osman Marley:

puahahahaha fakirler sabretmeye devamke seneye akp kazanırsa sıkıntılar bitecek

7
0
yanıtYanıtla
Osman Mutlu:

Pahalıya satın ürünleri yada satılmasına izin vermeyin biz gitsek satmazlar gıda krizi dünya çapında aşırı milliyetçi davranması lazım devlet yönetenlercileri

6
0
yanıtYanıtla
Nurullah Ak:

Elhamdulillah ülkemiz bolluk bereket içinde bakın heryerden geliyorlar. Birde beğenmezsiniz nankörsünüz

0
6
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title