Haberler

Mohammad Ali Poursamadi: Türkiye Finansal Yatırımlar İçin Önemli Bir Ülke

Güncelleme:

İranlı finans uzmanı Mohammad Ali Poursamadi, Türkiye'nin finansal yatırım açısından önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, İstanbul'da bir ofis açmayı planladıklarını duyurdu. Hem İran hem de Türk vatandaşı olan Poursamadi, İstanbul'un Asya ile Avrupa'nın hem kültürel hem de ekonomik açıdan kavşak noktası olduğuna dikkat çekti.

İranlı yatırımcıların Türk borsasını yakından takip ettiğini ifade eden Poursamadi, yurtdışında yatırım planları yapan İranlıların ilk tercih ettiği borsanın Borsa İstanbul olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'den İran'da yatırım yapmayı düşünenlere öncülük etmekten memnuniyet duyacaklarının altını çizerek, " İran'ın 10 bin yıl önce toprağı işleyerek başladığı faaliyetlerin ardından ticaretin de yoğun olarak yapıla geldiği bir medeniyet." dedi.

Günümüzde teknolojinin ve finansal piyasaların önemli bir kazanç yolu olduğuna vurgu yapan Poursamadi, İranlıların bu fırsatları değerlendirme konusunda istekli bir millet olduğunu dile getirdi. İstanbul'da açacakları yatırım ofisinin hem Türkiye ekonomisine hem de İranlı yatırımcılara katkı sağlamasını temenni etti.

Poursamadi, bu konuda Türkiye'nin doğu ülkelerine kıyasla yatırım için elverişli bir ülke olduğunu belirtti. Türkiye'nin, Borsa İstanbul gibi canlı bir borsaya sahip olması ve İstanbul'un coğrafi konumu nedeniyle doğu ile batı arasında köprü işlevi gördüğüne değinerek, bu avantajların yabancı yatırımcılar için cazip olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, Poursamadi, finansal piyasaların belirsizlikleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini ve Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin her iki ülkenin de yatırım potansiyelini daha iyi değerlendirmesine olanak sağlayacağını ekledi. İranlı yatırımcılara, Borsa İstanbul'daki fırsatları takip etmeleri tavsiyesinde bulunan Poursamadi, "İstanbul'da açacağımız yatırım ofisinin İranlıların Türkiye piyasasına daha kolay erişmesini sağlayacağına inanıyoruz," dedi.

Yatırım uzmanının açıklamaları, Türkiye ile İran arasında finansal iş birliğinin artabileceği sinyallerini verirken, Poursamadi'nin ofis açma planları da iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişimine katkı sunması bekleniyor.

Haberler.com / Senem Zafer - Ekonomi

İstanbul Türkiye İran Ekonomi Haberler

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Bakmadan Geçme

CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220 Karaman bayram namazı saat kaçta 2024? Karaman bayram namazı saati Diyanet tarafından açıklandı
İstifa edip arkadaşını kaçırdı! Hesabına para aktarıp 'Kafamı eğecek bir şey yapmadım' dedi

İstifa edip arkadaşını kaçırdı! Hesabına para aktarıp "Kafamı eğecek bir şey yapmadım" dedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title