Haberler

Maliye Bakanı Şimşek, Hırvatistan'da

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, on yıl önce Türkiye'de 5 bin 600 uluslararası şirket faaliyet gösterirken, günümüzde bu rakamın yaklaşık 32 bin olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'ye yatırım yapanlar hep kazançlı çıktı" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, on yıl önce Türkiye'de 5 bin 600 uluslararası şirket faaliyet gösterirken, günümüzde bu rakamın yaklaşık 32 bin olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'ye yatırım yapanlar hep kazançlı çıktı" dedi.

Bakan Şimşek, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de, Hırvatistan'da faaliyet gösteren Türk iş adamları ile Hırvat iş adamlarının kurduğu Hırvat-Türk İş Adamları Birliği tarafından düzenlenen yemekte, Türk ve Hırvat iş adamları ile bir araya geldi.

Türkiye'nin ekonomik gelişimi ve iki ülkenin yatırım potansiyellerin konuşulduğu yemek öncesinde iş adamlarına hitap eden Şimşek, Türkiye'nin özellikle ekonomik anlamda son 10 yılda yaşadığı gelişimi anlattı.

On yıl önce Türkiye'de 5 bin 600 uluslararası şirketin faaliyet gösterdiği, günümüzde ise Türkiye'de yaklaşık 32 bin uluslararası şirketin faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Şimşek, Türkiye'ye yatırım yapan yatırımcıların hep kazançlı çıktığını söyledi.

Bakan Şimşek, Hırvatistan'da kurulan Türk şirketlerinin iki ülke arasındaki hem ticaret hacmini artıracağını hem de iki ülke ilişkilerini geliştireceğini belirtti.

-"Türkiye, güçlü bir pazar"-

Türkiye'ye yatırım yapmanın bu ülkede yaşayan 70 milyon üzeri vatandaşın yaşadığı güçlü bir pazarda faaliyette bulunma anlamına geldiğine işaret eden Şimşek, aynı zamanda Türkiye'nin Orta Doğu ve Afrika pazarlarında faaliyetlerde bulunmak için önemli bir baz olduğunu vurguladı.

Hırvatistan'a yatırım yapmanın da hem Avrupa Birliği hem de Balkanlar pazarına açılma anlamına geldiğini ifade eden Şimşek, bu ülkeye daha çok yatırımların geleceğini, daha iyi geleceğin de dinamik ekonomiye bağlı olduğunu ifade etti.

Hırvatistan'ın 1 Temmuzda AB'ye tam anlamıyla üye olacağını hatırlatan Şimşek, Türkiye'nin AB ile ilişkisinin, Hırvatistan'ın AB ile ilişkisinden farklı olduğunu ifade etti. Şimşek, "Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı olduğuna inancım tam. Tabii ki Türkiye'nin de Avrupa'ya ihtiyacı var" diye konuştu.

-Türk-Hırvat şirketinin açılış resepsiyonu-

Bakan Şimşek ayrıca, Türk-Hırvat ortaklığı ile kurulan menkul değerler yönetim şirketi Neta Capital Croatia'nın faaliyete başlangıç resepsiyonuna katıldı.

Zagreb'in merkezindeki Ban Yelaçiç Meydanı'nda ofisi bulunan şirketin açılış resepsiyonuna, yaklaşık 3 ay önce "NFD Aureusinvest" adlı Hırvatistanlı şirketin yönetim haklarını devralan Neta Yatırım Menkul Değerler A.Ş'nin de bünyesinde bulunduğu Bab Group'un sahibi ve kurucusu Bayram Ali Bayramoğlu, Türkiye'nin Zagreb Büyükelçisi Burak Özügergin, Balkanlar bölgesinde faaliyet gösteren Ziraat Bankası, Halk Bankası ve diğer Türk kurumlarının temsilcileri ile çok sayıda Türkiyeli ve Hırvatistanlı iş adamı katıldı.

Maliye Bakanı Şimşek, resepsiyonda gazetecilere yaptığı açıklamada, Hırvatistan'da bulunma sebebinin iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerin geliştirilmesi konusundaki faaliyetlerin desteklemesi olduğunu belirtti.

Muhabir: Zlatan Kapiç

Yayıncı: Serkan Fidan - ZAGREB

Kaynak: AA / Ekonomi

hırvatistan türkiye zagreb Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title