Haberler

Kto Dış Ticaret Eğitimi Sertifika Töreni

Kayseri Ticaret Odası (Kto) Tarafından Bu Yıl 4'üncüsü Düzenlenen Dış Ticaret Eğitim Semineri'ne Katılan Türki Cumhuriyetlerden Gelen Öğrencilere Sertifikaları ve Şiltleri Törenle Verildi.

Kayseri Ticaret Odası (KTO) tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Dış Ticaret Eğitim Semineri'ne katılan Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencilere sertifikaları ve şiltleri törenle verildi.

KTO konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Yakıcı, İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamidoğulları, Kayseri Valisi Osman Güneş, Erciye Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kayseri Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu, KTO Başkan Vekili Ahmet Erkan, KTO Yönetim Kurulu üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan KTO Başkan Vekili Ahmet Erkan, Türkiye'nin dış ticaretine katkı sağlamak için yapılan eğitim çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ettiklerini söyledi. Her yıl 4 defa bu tür seminerler düzenlediklerini belirten Erkan, bu yıl son defa yapılacak olan seminerde Türki Cumhuriyetlerden Erciyes Üniversitesi'ne okumak için gelen öğrencilere yönelik eğitim verdiklerini dile getirdi.

Dış Ticaret Müsteşarlığı İthalat Genel Müdürü Ahmet Yakıcı ise, dış ülkelerle ticaretin arttığını, Türkiye'nin daha iyi seviyelere gelebileceğini kaydetti. Türkiye'nin bu sene 100 milyar dolarlık ihracat yaptığını, ancak bu rakamın o kadar da iyi olmadığını söyleyen Yakıcı, "Türkiye'nin 5-10 sene önceki faaliyetlerine bakarsak klas dışı bir ülke olduğunu rahat bir şekilde görebiliriz. O zamanlar, enflasyonun yüzde 100 olduğu ve gayri milli hasılanın çok düşük olduğu bir dönemdi. Bunu değiştirebilmek için

hepimiz çaba sarf ettik. Artık Türkiye dünya klasmanında gelişmiş ülkeler sınıfına gittikçe yaklaşmaktadır. Bunda sanayicilerimizin büyük katkısı vardır. Bizim yapmamız gereken; bu üretim ve ihracat atılımını hızlandırmak ve 100 milyar dolarlık ihracat miktarını çok daha üst seviyeye çekebilmektir. Bunlar Türkiye'nin ana hedefi olmalıdır. Eskiden hep Türkiye hakkında çok ithalat yapan ülke derdik, ama bugün sanayide çok önemli gelişmeler oldu. Türkiye'nin çok kısa sürede 1 trilyon dolarlık gayri safi milli

hasılayı yakalaması lazımdır. Bunu yapabilmemiz için herkesin çalışması gerekir" dedi.

Vali Güneş de, bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu dile getirerek, "Bu semineri anlamlı kılan unsur, kardeş Türk ülkelerden gelen gençlere yönelik olmasıdır. Türk Cumhuriyetleri ile ilişkilerimiz sadece dış ticaretle bağlı olmamalıdır. Onlarla daha yakın olmamız gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş ise, seminerden dolayı KTO yöneticilerine teşekkür ederek, Türki Cumhuriyetlerden gelen öğrencilerin EÜ'de çok yüksek sayıda olduğunu vurgulayarak, "Biz bu öğrencilerimizi mümkün olduğu kadar iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Onlar da bu tür etkinliklere katılarak çok güzel faaliyetlerde bulunuyor. Türki Cumhuriyetlerindeki üniversitelere destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah bizim öğrencilerimiz başarılı olup, kendi ülkelerinde iyi yerlere gelirler. İyi yerlere gelmek

için çok çalışmak gerekir. Çünkü her şeyin başı eğitimdir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından KTO tarafından 2006 yılının başarılı genç ihracatçıları Ayhan Akkan ve Berna İlter'e ödül verildi. Daha sonra eğitim seminerine katılan öğrencilere sertifika ve şilt takdim edildi.

(YS-SE-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title