Haberler

Kombassan'dan Yeni Yatırım

Kombassan Holding şirketlerinden KONGAZ A.Ş.'nin yeni dolum tesisi törenle açıldı.

Kombassan Holding şirketlerinden KONGAZ A.Ş.'nin yeni dolum tesisi törenle açıldı.

Genel merkezi Konya'da bulunan Kombassan Holding'in petrol ürünleri alanında faaliyet gösteren şirketlerinden KONGAZ A.Ş.'nin Burdur'un Bucak ilçesindeki 640 metreküp depolama ve günlük 80 ton üretim kapasiteli Likit Petrol Gazı (LPG) dolum tesisi törenle hizmete girdi. Törende konuşan KONGAZ Genel Müdürü Osman Keleş, sektörde tüketicinin tercih ettiği ilk marka olma yolunda hızla ilerlediklerini söyledi. 200 tüplü bayi ve 42 otogaz bayisi mevcut olan şirketlerinin yeni dolum tesisleri sayesinde Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde geniş bir pazara sahip olacağını belirten Osman Keleş, "Bu bölgelerde doğalgaz konutlarda yaygınlaşmadı ve rekabetin daha az olduğu bölge olduğundan dolayı buradaki dolum tesisiyle şirketimize yeni bir değer kazandırmış olduk. Rakiplerimizden daha iyi olmanın yetmeyeceğini biliyoruz. Kendimizi aşmak, rekabetçi ve yenilikçi hizmetlerle her adımda küçük bir fark oluşturmak için çaba göstermeye devam edeceğiz. Çalışmalarımız ve bayilerimizle yaz, kış demeden her gün binlerce eve tüp götürüyoruz, binlerce araca otogaz sağlıyoruz. Sektörümüzde tüketicilerin tercih ettiği ilk marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor ve bu güvene layık olmaya çalışıyoruz. İstihdamı artırmak, markamızı yaygınlaştırmak, kurumumuzun marka değerini ve karlılığını yükselterek, ortaklarımızın emaneti olan değerleri daha iyi noktaya getirmek, çalışanlarımızın yaşam standartlarını artırmak, tüketiciye arzuladığı ürün ve hizmeti sunarak ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimizdendir" dedi.

HİNDİSTAN'A YENİ YATIRIM

Kombassan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Şahin ise konuşmasında, yatırımlar hakkında bilgi verdi. Şahin, kağıt, karton, makine, teknoloji, inşaat, yapı elemanları, mermer, gıda, pazarlama, turizm, tekstil ve petrol ürünleri sektöründe direkt 6 bin kişiye istihdam sağladıklarını, en direkte 15 bin insana çalışma imkanı sunduklarını söyledi. Romanya'da 1999 yılında özelleştirmeden aldıkları rulman fabrikasının 2 bin 500 kişiyle üretimine devam ederek bu ülkede ilk 100 şirket içerisinde 34'üncü sıraya girdiğini ve ihracat yapan ilk 10 şirket içerisinde bulunduğunu anlatan Şahin, Hindistan'a bir rulman fabrikası kuracaklarını bildirdi. Şahin, "Bu fabrikamız üretmiş olduğu ürünlerin yüzde 94'ünü Romanya dışına Avrupa, Amerika, Ortadoğu, Asya, Afrika ülkelerine satmaktadır. Rulman gerçekten stratejik bir yatırım. Türkiye'de de üretilmesi gerekiyordu. Düzce'de ART markasıyla üretimine başladık. Bu yeterli olmadığı için de Hindistan'da bir ayak oluşturma çabası içerisine girdik ve bu çerçevede arsa tahsisi yapıldı. Şu anda inşaat ve makine bağlantıları yapılmak suretiyle de tesisin en kısa sürede hizmete girmesini sağlamış olacağız. Çükü Hindistan pazarını göz ardı etmemiz mümkün değil. Diğer uzantısı olarak Güney Amerika tarafına rotamızı çevirmiş olacağız" diye konuştu.

İMKB'YE KOTASYON SÜRECİ

Ortaklarının hisselerini rahatlıkla alıp satabilmesi için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) kotasyon sürecinin bu yıl tamamlanmış olacağını vurgulayan Şahin, "Şirketlerimiz 2011 yılını başarılı bir şekilde tamamlamıştır. İstanbul Sanayi Odası değerlendirmesinde ülkenin ilk 1000 büyük şirketi içerisinde Kombassan grubunun 6 şirketi yer almıştır. Bütün bu çalışmalarımıza ilave olarak şirketlerimizin daha kurumsal ve denetlenebilir olması, varlık sebebimiz ortaklarımızın hisselerini rahatlıkla alıp satabilmesi için İMKB'ye kotasyon sürecini başlattık. Bu yıl içerisinde o sürecide tamamlamış olacağız. Ortaklarımıza karşı görevimizi yapabilmek, ülkemiz için bir şeyler yapabilmek, Anadolu sevdasıyla ülkemizin kalkınması, güçlenmesi, güçlü Türkiye'nin oluşması için çalışanlar kervanında olabilmek, katkıda bulunabilmek. İşte Kombassan ekibi olarak önemsediğimiz değerler bunlardır. Bunları yapabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

Haşim Şahin, hem istihdam hem de bölge ekonomisine katkı sağlaması acısından yeni yapılan LPG dolum tesisinin önemli olduğunu kaydederek, "Bu tesisin grubumuz için önemi KONGAZ'ın ulusal bir şirket olma yolunda attığı ilk adım olmasıdır. Bu dolum tesisi konum itibariyle bölgede geniş bir pazara sahip olacak. Bu gelişmeler uzun vadede KONGAZ'ın ulusal pazarda hak edeceği yeri almasını sağlayacaktır. Böylece KONGAZ'ın ekonomik büyümesine katkı sağlayarak bize daha büyük hedeflere doğru yürüme imkanı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Önümüzdeki hafta Karaman'ın Kazımkarabekir ilçesinde hayvancılık ve bakliyat tesislerinin açılışını gerçekleştireceklerini dile getiren Şahin, Düzce'de mdf üretimi yapan fabrikalarının yeni yılın ilk aylarında seri üretime geçeceğini sözlerine ekledi.

Bucak Kaymakam Vekili, Ağlasun Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Kombassan Holding'e ilçeye yaptıkları yatırım için teşekkür etti. Bu yatırımın ilçede istihdamı artıracağını ve ekonomiye canlılık kazandıracağını söyleyen Kaymakam Kurtyemez, Kombassan Holding'in başka yatırımları da bölgeye kazandırmasını beklediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından 3.5 milyon TL yatırımla 15 bin metrekarelik alanda kurulan dolum tesisi kurdele kesilerek açıldı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haşim Şahin Kombassan Konya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title