Haberler

Kkr, 600 Milyon Dolara Büyüyen Un Ro-ro'yu Alıyor

Nakliye Sektörünün Duayeni Saffet Ulusoy Önderliğinde Kurulan Un Ro-ro, ABD'li Yatırım Şirketi Kkr ile Yüzde 87'lik Hissenin Satışı İçin Münhasırlık Anlaşması İmzaladı. Bugüne Kadar 600 Milyon Doların Üzerinde Yatırım Yapılan Şirketin 9 Gemisi Bulunuyor.

NAKLİYE sektörünün duayeni Saffet Ulusoy önderliğinde kurulan UN Ro-Ro, ABD’li yatırım şirketi KKR ile yüzde 87’lik hissenin satışı için münhasırlık anlaşması imzaladı. Bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapılan şirketin 9 gemisi bulunuyor.

1993 yılında nakliye sektörünün duayeni Saffet Ulusoy önderliğinde bir araya gelen 48 uluslararası nakliyecinin kurduğu UN Ro-Ro, ABD’li yatırım şirketi Kohlberg Kravis Roberts (KKR) ile çoğunluk hisselerinin satışı için münhasırlık anlaşması imzaladı. UN Ro-Ro’ya bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldığını söyleyen CEO Cüneyt Solakoğlu, 41 ortağın sahip olduğu yüzde 87’lik hissenin önümüzdeki günlerde KKR’ye devredilmesinin gündeme geleceğini belirtti. UN Ro-Ro’nun deniz taşımacılığında Akdeniz’de 1’inci dünyada ise 4’üncü sırada olduğunu anlatan Solakoğlu, "Un Ro-Ro’nun değeri neyse o kadara satacağız" dedi.

180 BİN ARAÇ TAŞINIYOR: Cüneyt Solakoğlu, UN Ro-Ro hisselerinin bir kaç aydır işlem halinde olduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu: "Yıllar önce iki gemiyle ve Türkiye’nin önde gelen nakliyecileri tarafından kurulan UN Ro-Ro bugün hedefine ulaşmıştır. 14 yaşındaki kuruluşumuz her geçen yıl kendini büyütmüş ve yeni yatırımlarla birlikte deniz taşımacılığında önemli bir noktaya gelmiştir. Bugün Akdeniz’de 1’inci dünya klasmanında 4’üncü sırada bulunuyoruz. Yılda ortalama 90 bin gidiş, 90 bin dönüş olarak toplam 180 bin araç taşıyoruz."

600 MİLYON DOLAR’DAN FAZLA: Solakoğlu, UN Ro-Ro’nun 1990’lı yılların başında Yugoslavya’daki iç savaş nedeniyle kurulduğunu belirterek, "Türk nakliyecileri olarak 14 yıl önce 2 gemiyle Un Ro-Ro’yu kurduk. Bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı" diye konuştu. Solakoğlu, Un Ro-Ro’nun ilk günden beri yükselen bir grafiği olduğunu ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bugüne kadar çok iyi işler yaptık. Bunun bir benzeri daha yok. Son derece iyi çalışıyorduk. Akıllı ve en önemlisi çok çağdaş taşıma yapıyoruz. Araçların en kısa yoldan Avrupa’ya ulaşmasını sağlayan sistem kurduk. Bugün toplam 9 gemi ile hizmet veriyoruz. Siparişte 4 tane gemimiz daha var."

KKR YATIRIM YAPACAK: Solakoğlu, KKR’nin UN Ro-Ro’yu devraldıktan sonra yatırım yapmasını beklediklerini ifade ederek, "KKR, dünyanın dört bir yanında büyük fonları idare etmektedir. KKR’nin UN Ro-Ro’ya olan yaklaşımı ise yeni hatlar açmaktır. Karadeniz ve Akdeniz’de yeni hatlar açabilirler. Ciro olarak şirketi daha da büyütme yolunu seçebilirler. Bunlar 5-10 yıllık periyotlar halinde olacak çalışmalardır. İleriki dönemde şirketi daha büyük paralara da satabilirler" diye konuştu.

Malın değeri neyse karşılığını buluruz

UN Ro-Ro’nun CEO’su Cüneyt Solakoğlu, KKR ile görüşmelerin sürdüğünü belirterek "Şu an satış fiyatıyla ilgili bir şey söylemek mümkün değil. Ancak mal değerinin üzerine satılamaz. ABD’li yatırımcılar şirketin değeri neyse onu teklif ettiler" dedi. Solakoğlu ayrıca, ortakların buradan alacakları parayla kendi mesleklerinde yatırım yapabileceğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

İran'da Reisi'nin ölümü sonrası kutlama yapanlarla ilgili harekete geçildi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title