Haberler

İstanbul: If 8. Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı, Bakan Tüzmen'in Katılımıyla Açıldı

IF Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı'nın açılışında konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "2005 yılında, AB, ABD ve ülkemiz tarafından Çin menşeli ürünlere karşı kota uygulamasının başlatılmış olması, ülkemiz iç ve dış piyasanın korunması açısından önemli bir gelişmedir" dedi.

IF Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı'nın açılışında konuşan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "2005 yılında, AB, ABD ve ülkemiz tarafından Çin menşeli ürünlere karşı kota uygulamasının başlatılmış olması, ülkemiz iç ve dış piyasanın korunması açısından önemli bir gelişmedir" dedi.

IF Uluslararası İstanbul Hazır Giyim Fuarı, Beylikdüzü TÜYAP'ta açıldı. Açılış törenine, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TİM Başkanı Oğuz Satıcı, İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, Dünya Hazır Giyim Federasyonu (IAF)Başkanı Vassalis Masselos, İtalyan Ulusal Moda Birliği Başkanı Mario Boselli ve çok sayıda konuk katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren ihracatçılarımızın çok yakından takip ettiği gibi, 2005 yılı başında, dünya tekstil ve konfeksiyon ticaretinde uygulamakta olan kotaların sona ermesi ve özellikle Çin'in dünya ticaretindeki hızlı yükselişi ile birlikte uluslararası pazarlarda kıyasıya rekabetin yaşandığı yeni bir dönem başlamıştır. Global düzeyde yaşanan bu değişimden özellikle, 2005 yılı rakamlarıyla tekstil ihracatımızın yaklaşık yüzde 46'sının konfeksiyon ihracatımızın ise yüzde 77'sinin gerçekleştirildiği Avrupa Birliği ile her iki sektördeki ihracatımızın da yüzde 8'inin yapıldığı ABD pazarlarında sektörümüzün olumsuz yönde etkilendiğine ve sektörün ihracat artış oranında son yıllara kıyasla düşüş yaşandığına şahit olmaktayız" dedi.

"2005 yılında, AB, ABD ve ülkemiz tarafından Çin menşeli ürünlere karşı kota uygulamasının başlatılmış olması ülkemiz iç ve dış piyasanın korunması açısından önemli bir gelişmedir" diyen Bakan Tüzmen, "Ancak Çin'in Dünya Ticaret Örgütü'ne giriş protokolünde yer alan ilgili hüküm uyarınca, ülkeler Çin'e karşı 2008 yılına kadar kota uygulama yetkisine sahip bulunmaktadır. Bu itibarla, önümüzdeki dönemlerde sektörümüzün rekabet gücünün sürdürülebilmesi, ilgili tüm taraflarca bir takım yapısal önlemlerin alınmasına bağlıdır. Başta AB ve ABD pazarlarında 2008 yılından itibaren Çin'e karşı kota enstrümanı kullanılmayacağından, Türk tekstil ve konfeksiyon sektörünün bu iki yıllık dönemi yeniden yapılanma adına çok iyi değerlendirmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Bakan Tüzmen daha sonra konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Moda-marka oluşturmak kendiliğinden gerçekleşebilecek bir süreç değildir. Bunun için tekstil ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın, sektöründeki faaliyet gösteren firmalarımızın, sektördeki uluslararası tüketim kalıplarını, tüketim trendleri ve tüketici meylini önceden okuyabilen ve bunu özgün renk, motif, ve yorumlar ile tasarıma dönüştürüp dünya tüketicilerine sunabilen tasarımcılarla çalışmaları bir zorunluluktur".

Konuşmasının ardından Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen beraberindekilerle birlikte fuarı gezdi. Bakan Tüzmen fuarı gezerken, bir standta gördüğü dilek ağacına kurdele bağladı. Bakan Tüzmen, daha sonra birbirinden güzel giysilerin gösterildiği defileyi seyretti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title