Haberler

İstanbul'da 200 gram ekmeğin fiyatı 8 liraya yükseldi

Güncelleme:

İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) bağlı fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 lira oldu. İTO'nun kasım ayı meclis toplantısında, İstanbul'da İTO üyesi fırınların ekmek fiyat tarifelerinin belirlenmesi için oylama yapıldı. Oylama sonucunda, İstanbul'da '1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak' şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi. İTO üyesi fırınlarda 200 gram ekmek 6,5 liradan satılıyordu.

İstanbul'da İstanbul Ticaret Odası'na (İTO) üye fırınlarda 200 gram ekmeğin fiyatı 8 TL'ye yükseltildi.

İTO'nun kasım ayı meclis toplantısında ekmek fiyat tarifeleri yeniden belirlendi. Yapılan oylama sonucunda, İstanbul'da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 40 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 8 TL olacak" şeklinde hazırlanan Azami Ekmek Fiyat Tarifesi kabul edildi.

Böylece, 1 kilogram ekmeğin fiyatı yüzde 23 zamlanmış oldu.

Azami Ekmek Fiyat Tarifesi en son İTO'nun ağustos ayı meclis toplantısında artırılmıştı. O gün yapılan oylamada, İstanbul'da "1 kilogram ekmek fiyatı azami 32,5 TL'yi geçmemek kaydıyla 200 gram ekmek için 6,5 TL" olarak kabul edilmişti.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

İstanbul Ekmek İto Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title