Haberler

iPhone'un iMessage Şifrelemesini Kırdılar

Güncelleme:

iPhone'da yazılan mesajların başkası tarafından okunabildiği ortaya çıktı.

Johns Hopkins Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı, iPhone'un iMessage üzerinden gönderilen şifreli mesajlarını okumaya olanak tanıyan bir açık buldu.

AÇIĞI BAŞKA YERDE BULDU

ABD'nin yasa uygulama birimleri, iPhone'daki güçlü şifreleme işlevlerinden rahatsızlar. Ancak araştırmacılar, iMessage'daki verileri Apple'ın bulut depolama hizmeti iCloud üzerinden çalmanın bir yolunu keşfederek son dönemdeki gelişmelere ilginç bir boyut katmış oldular. Açığın cihazın şifreleme sistemiyle ilgisi bulunmuyor. Bu yüzden FBI'ın San Bernardino tetikçilerini veya elindeki diğer iPhone'ları çözmesine yardımcı olmayacak olsa da, cihazlar arasında gönderilip alınan verilerin ele geçirilebildiği anlaşıldı.

ŞİFRELERİ ALMAYI BAŞARDI

İletişim sırasında gönderilip alınan verileri ele geçirmeye odaklanan Matthew Green ve takımı, araya girerek cihazın şifreleme anahtarını kendilerine göndermesini sağladı. Green, yaptığı bir açıklamada Apple'ın "elindeki müthiş yetenekli şifreleme uzmanlarına rağmen işin altından kalkamamasının, bu sırada cihaza arka kapı yerleştirilmesinin tartışılmasının endişe verici olduğunu" söyledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Apple Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

baba:

iphone umrunda değil vallahi bazen 3310 özlüyorum

12
1
yanıtYanıtla
Ali pıttıko:

Satılıyor piyasada git al kullan yapraqım.

yanıt2
yanıt5
tokatli:

ne yapalim biz cahil insanlariz bu habere de mecburen inanacagiz, ya da inanir gibi gorunecegiz, elimiz mecbur.

3
2
yanıtYanıtla
bambam:

en pahalı telefon dimi bu. Eeee! ne işe yarar o zaman

5
0
yanıtYanıtla
anl:

Kesinlikle doğru bi haber İCLOUD yedekleme kısmı acık olduğunda şifreyi kırıp whatsap bılgılerı msj bılgılerı hepsinin dökümanı alınıyor arkadaşımın basına geldi. . .

4
0
yanıtYanıtla
Alparslan34:

napalım müdür kullanmayalım mı? bende vestel var Türk yapımı beş para etmez yılını doldurmadan ömrünü doldurdu

2
1
yanıtYanıtla
Kafadar:

Çin malı alırsanız okunur tabiki :-))

1
1
yanıtYanıtla
hakan demir:

alıştık bu tür yalanlara. . yok ıphone msj okutuyormuş, samsung takip ediliyormuş, nokia bilgi veriyomuş, htc sır tutamayıp ortamda tüm ayıp bilgilerini kusuyormuş vs. . yeter be kardeşim doğru dürüst delikanlı mert bir tlf yokmu?

1
1
yanıtYanıtla
hasan:

alayı kontrol edilir ve okunur, NOKTAblackbery direk okunur, net NSA ya verir, akıllılar, bu türverilerin tamamı okunur. . . .

yanıt0
yanıt0
mehmet kaplanMobil-IOS:

Yalan a....

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title