Haberler

Tüik: Haziranda Perakende Satış Hacmi Yüzde 0,1 Azaldı

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi haziranda aylık yüzde 0,1 azalırken yıllık yüzde 28,5 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi haziranda aylık yüzde 0,1 azalırken yıllık yüzde 28,5 arttı.

TÜİK, haziran ayına ilişkin perakende satış endekslerini bugün açıkladı. Buna göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, bir önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,3 artarken gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,3, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,1 azaldı.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 28,5 arttı. Bir önceki yılın aynı ayına göre sabit fiyatlarla gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 26,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 32, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 19,4 artış gösterdi.

CARİ FİYATLARLA OTOMOTİV YAKITI SATIŞLARI AYLIK YÜZDE 8 ARTTI

TÜİK verilerine göre, cari fiyatlarla perakende ciro, bir önceki aya göre yüzde 4,2 arttı. Aynı ayda cari fiyatlarla gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 6,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2,4, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 8 arttı.

CARİ FİYATLARLA TÜTÜN SATIŞLARI YILLIK YÜZDE 89,3 ARTIŞ GÖSTERDİ

Cari fiyatlarla perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 73 arttı. Cari fiyatlarla bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 89,3, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 96,2, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 3,2 artış gösterdi.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title