Haberler

FED Başkanlarından Faiz Açıklaması

Güncelleme:

ABD Merkez Bankası San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, ülke ekonomisinin beklenen iyileşmeyi göstermesi halinde haziranda faiz artırımını destekleyeceğini söyledi.

ABD Merkez Bankası ( Fed ) San Francisco Şubesi Başkanı John Williams, Bloomberg Radyosuna verdiği mülakatta ABD ekonomisine ve para politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Büyümenin ve enflasyonun yüzde 2 hedefine yaklaşması ve güçlü istihdamın artışının devam etmesi durumunda haziranda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını belirten Williams, buna karşın, gelecek verilerin fikrini değiştirebileceğini vurguladı.

San Francisco Fed Başkanı Williams, Fed'in ekonominin beklenenden daha zayıf bir performans göstermesi durumunda beklemeye devam etmesi gerekebileceğini kaydederken, faiz kararının verilere dayanacağını yineledi.

Şu anki Fed Başkanı Janet Yellen'in, San Francisco Fed Başkanı olduğu dönemde Araştırma Direktörü görevinde bulunan Williams, Yellen'in görüşlerine destek vermesiyle tanınıyor ve bu nedenle piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

"BEKLEMEK DAHA FAZLA DALGALANMA YARATABİLİR"

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester de Florida'da düzenlenen para politikası konferansında faiz artışını ertelemenin risklerine dikkati çekti.

Mester, faiz artışına gitmek için piyasaların sakinleşmesini beklemenin daha fazla dalgalanma yaratabileceğini dile getirdi.

Mester, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunan üyeler arasında yer alıyor.

San Francisco Fed Başkanı Williams ise rotasyon kuralı çerçevesinde gelecek yıl oy hakkı kazanacak.

TOPLANTI TARİHİ

Aldığı kararlarla sadece Amerikalıları değil, tüm dünyayı etkileyen FOMC üyeleri yaklaşık 6 haftada bir Washington'da toplanıyor. FOMC'nin toplantı bildirileri ve bundan 3 hafta sonra yayımlanan toplantı tutanakları, küresel piyasaların sabırsızlıkla beklediği gelişmelerin en başında geliyor.

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 14-15 Haziran'da Fed'in Washington'daki merkezinde yapılacak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Merkez Bankası San Francisco Bloomberg Fed Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500

Yorumlar (1)

YORUM:

YAPTIM. HA ŞİMDİ DOLAR AŞAĞI BORSA YUKARI. HERTARAF PARA KAYNIYACAK. EVET SAYIN SEYİRCİLER ÜÇ AĞZI EĞRİ EKONOMİDEN GÜYA ANLAYAN ATV VE YANDAŞKANALLARDAN. HEMEN HAREKETE GEÇEREK. PİYASA HAREKETLENDİ HEMEN ALGI YALANDOLAN ALAVERE DALAVERE GIRRA GİDİYOR. KAHVEDE LOKANTADA HER YERDE DİNLİYOR. EYİ EYİ DİYORLAR. ÇÜNKÜ BUNLARDA PARSACI VE ARSACI. BİRDE BAK GÖBEK BURUN O KADAR BÜYÜMÜŞKÜ. YEMEKTEN. SRATLARINA BAK İNANKİ PİSLİK AKIYOR. GÖRÜYORUMDA ONDAN. DALARINIZ BATSIN BORSANIZ BATSIN. BU GÖTÜRENLERDE. YANINA UZANS

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title