Haberler

Deloitte Teknoloji Fast50'nin Lideri Oldu

Güncelleme:

Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2012 Programı'nda Elkotek, son beş yılda %13.880 büyüme kaydederek birinci oldu

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerine Avrupa ve dünyaya açılma fırsatı sunan ve Türk Telekom'un sponsor olduğu Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye 2012 Programı'nın sonuçları, düzenlenen ödül töreniyle açıklandı.

Türkiye'de yedi yıldır düzenlenen programın bu yılki birincisi geçen yıl ikinci olan Elkotek oldu. Son beş yılda %13.880 büyüme kaydederek birinci olan Elkotek'i, %11.368 büyüme ile Tektronik, %4.345 büyüme ile FG Dijital Teknolojiler izledi.

Programda, Türk Telekom Teknoloji Özel Ödülü'nü İnnova kazanırken, büyükler ligi olarak anılan 'Big Stars' kategorisinde ise ilk üçte sırasıyla Koç Sistem, Turkcell Teknoloji ve İnnova yer aldı.

Deloitte Türkiye TMT Lideri ve Ortağı Tolga Yaveroğlu, Deloitte Teknoloji Fast50 Türkiye Programı'nın 1995 yılında Silikon Vadisi'nde başladığını, bugün 37 ülkede uygulanan bir program haline geldiğini ve Türkiye'nin de 2006 yılından beri bu programa dahil olduğunu belirtti. Yaveroğlu, Türk teknoloji şirketlerinin bu programda büyük başarı gösterdiklerini belirterek "Türkiye'de Deloitte Teknoloji Fast50 Programı'nda dereceye girenler, 2009 ve 2011 yıllarında Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) ülkeleri arasında yapılan Fast500 şirketleri içinde birinci olarak başarıya imza attılar. Bu sene programda yer alan teknoloji şirketlerini de Deloitte Teknoloji Fast500 EMEA Programı ile yeni iş bağlantıları kurma ve yeni pazarlara açılma gibi pek çok fırsat bekliyor."dedi.

Türk Telekom Teknoloji Başkanı Timur Ceylan ise girişimciliği desteklemeye devam edeceklerini belirterek. "İletişim teknolojileri alanında en deneyimli şirket olarak, henüz işe koyulmuş genç şirketlerin heyecanını hissediyor ve paylaşıyoruz. Girişimcilik heyecanımızı hiç kaybetmeden çalışmaya ve girişimciliğin önünü açan bu tip oluşumlara destek vermeye devam edeceğiz" dedi.

Yazılım şirketleri ağırlıkta

Programda yer alan firmaların %60'ını yazılım şirketleri oluşturuyor. 2012 programının sonuçları 2011 ile karşılaştırıldığında ise telekomünikasyon ve network şirketlerinin oranının %22'den %14'e düştüğü, bunların yerini internet ve yazılım şirketlerinin aldığı görülüyor.

Programdaki firmalardan 35 tanesi İstanbul merkezli iken, Ankara'dan 11 teknoloji firması katıldı. Bu illeri Kocaeli ve Mersin takip ediyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Türk Telekom Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title