Haberler

Bauplast Yurt Dışı Yapılanmasına Devam Ediyor

Bauplast, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e bağlı Gldani bölgesinde satış deposunu hizmete açtı.

Bauplast, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e bağlı Gldani bölgesinde satış deposunu hizmete açtı.

Kombassan Holding'in PVC Kapı ve Pencere Sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Kompen'in ihraç markası olarak 2003 yılında üretimine başlanan Bauplast yurtdışındaki yapılanmasına devam ediyor. Kompen'in PVC sektöründeki önemli yatırımı olan Bauplast markalı PVC kapı pencere sistemlerinin özellikle son yıllarda ihracatta önemli aşama kaydettiği bildirildi.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e bağlı Gldani bölgesinde açılışı yapılan satış deposunun bölgedeki önemli bir açığı kapatacağını vurgulayan Kompen Genel Müdürü Erdal Küçükşehir, istihdam ve ihracata önem verdiklerini söyledi. Küçükşehir, ihracat markası olarak üretilen Bauplast markalı PVC kapı ve pencere sistemlerinin son yıllarda yurt içinde de bayiler kanalı ile satışının gerçekleştiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıl 15 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerinin altını çizen Küçükşehir, "15 yılda 100 milyon doların üzerinde ihracata imza attık. Üretimde kaliteden taviz vermememiz yurtdışında Kompen ve Bauplast'ı aranan bir marka haline getirdi. Ayrıca Avrupa Birliği sınırları içerisinde geçerli olan sektörümüzle ilgili tüm kalite belgelerine sahibiz" dedi.

Romanya, Kırgızistan, Ukrayna ve Suriye başta olmak üzere 20'ye yakın ülkeye ihraç edilen Bauplast ile ilgili pazar araştırmalarının devam ettiğini dile getiren Kompen Dış Ticaret Müdürü Mehmet Büyükserin ise, 2003 yılından bu yana önemli aşama kaydeden ve ürün çeşitliliğini her geçen yıl artıran markalarının Türkiye'nin önemli bir ihraç markası olması için çalıştıklarını vurguladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kombassan Gürcistan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title