Haberler

Enflasyon Yine Revize Edilecek

Güncelleme:

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, haftaya açıklayacağı Enflasyon Raporu toplantısında yeni enflasyon tahminlerini açıklayacaklarını duyurdu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, kasım ayının başında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Merkez Bankası'nda misafir ederek, ekonomik ve finansal konularda brifing vereceklerini bildirdi.

Başçı ayrıca haftaya açıklayacağı Enflasyon Raporu toplantısında yeni enflasyon tahminlerini açıklayacaklarını duyurdu.

Son açıklanan raporda ise enflasyonun yüzde 6.7 ile yüzde 8.5 aralığında orta noktası ise yüzde 7.6 olması beklendiği açıklanmıştı.

BAŞBAKAN'A NEZAKET ZİYARETİ

Davutoğlu tarafından dün kabul edilen Başçı Davutoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduğunu ifade etti.

Başçı, kabulde Orta Vadeli Program'da enflasyonun birincil öncelik olarak ele alınmasının son derece olumlu algılandığına ilişkin görüşleri paylaştıklarını söyledi.

HAFTAYA AÇIKLANACAK

Başçı, faiz oranları konusunun gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, "Önümüzdeki hafta Enflasyon Raporu Tanıtım Toplantısı yapılacak İstanbul'da. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun oradaki yaklaşımlarını ve yeni enflasyon tahminlerini kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Ahmet Davutoğlu Merkez Bankası Erdem Başçı Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title