Haberler

800 bin ton ayçiçek tehlikedeydi! Üç ilimizi tehdit eden tırtıl istilası kontrol altına alındı

Güncelleme:

Trakya'da binlerce alanda ekili ayçiçeği tarlaları "çayır tırtılı" istilasına uğradı. Bitkinin kökünden başlayarak yaprak ile çekirdek kısmına kadar zarar veren çayır tırtılına karşı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü desteğiyle havadan dronla ilaçlama yapıldı. Uzun süren mücadele sonunda süreç kontrol altına alındı.

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'deki ayçiçeği tarlalarında etkili olan tırtıl, bitkiyi kökten başlayıp yaprak ve çekirdek kısmına kadar yiyerek, büyük verim kaybına neden oldu. Konuyla ilgili harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı'nın 2'nci günü mesaiye başlayıp, tarlalarda inceleme yaptı. Ekipler, üreticileri tırtıla karşı acil dronla havadan ilaçlama yapması konusunda uyardı.

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tırtıl istilası hakkında açıklama yaptı. "Yapılan incelemeler neticesinde, zararlının yaşam döngüsü dikkate alındığında zararlı ile mücadelede önümüzdeki birkaç günün üreticilerimizin zarar görmemesi için önem arz ettiğinden, kendi ayçiçeği tarlarında kontrollerini yaparak, zararlı ile karşılaşmaları durumunda en kısa zaman içerisinde yer aletleri ve insansız hava araçları kullanılarak vakit kaybetmeden ilaçlı mücadele yapmaları gerekmektedir. İlaçlama yapan çiftçilerimizin tarlalarında yapılan kontrollerde önerilen deltamethrin 25 gram etken maddeli ilaçların zararlıyı tamamen öldürdüğü tespit edilmiştir" dedi.

800 bin ton ayçiçek tehlikedeydi! Üç ilimizi istila eden tırtıl istilası kontrol altına alındı

"TRAKYA'YI AFET BÖLGESİ İLAN EDİN"

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Trakya'da ki çayır istilası için açıklama yaptı. "Bu bölgenin doğal afet bölgesi olarak ilan edilmesi gerekiyor. Sayın Bakan Ankara'dan çık, nasıl orman yangınlarına gidiyorsanız, çizmeleri çekin gelin Tekirdağ'a, Edirne'ye, Kırklareli'ne, ayçiçek tarlalarındaki Trakaya'da ki sarı gelinin gelin vaziyetini görün" dedi.

800 bin ton ayçiçek tehlikedeydi! Üç ilimizi istila eden tırtıl istilası kontrol altına alındı

KONTROL ALTINA ALINDI

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne'de ayçiçeği zararlısı çayır tırtılına karşı yapılan mücadelenin başarılı olduğunu ve kontrol altına alındığını bildirdi. Üreticilerle bir araya gelen Aksal, Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt'tan yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

800 bin ton ayçiçek tehlikedeydi! Üç ilimizi istila eden tırtıl istilası kontrol altına alındı

Kara ekipmanları ve dron ile ilaçlamaların yapıldığını vurgulayan Aksal, "Trakya bölgesinde ayçiçeği ekili alanlarda tespit edilen çayır tırtılı istilasından ilimiz genelinde köylerimiz etkilenmişti. İlk andan itibaren ilgili kurumlarımızın, yetkililerin çalışmaları ve çiftçilerimizin yoğun gayretleri ile gerek kara ekipmanları gerek havadan dron desteğiyle yapılan müdahale sonucu süreç kontrol altına alınmıştır." diye kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Milletvekili Fatma Aksal Edirne Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500

Yorumlar (1)

A B:

Bakın bilinçsizce avlanan kuş türleri doğada nasıl bir denge sağlıyor cehalet bitmedikçe doğa zincirinde bozulmalara hep maruz kalacağız kısaca insanın kendisine zulmü

6
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title