Haberler

Aksa Enerji, Yerli Kömürden Elektrik Üretecek

Güncelleme:

Aksa Enerji, Bolu Göynük'te yerli kömürden termik enerji üretim santrali için 580 milyon TL yatırım yapılarak, yıllık 2 milyar elektrik üretimi gerçekleştirileceğini açıkladı.

Aksa Enerji, Bolu Göynük'te yerli kömürden termik enerji üretim santrali için 580 milyon TL yatırım yapılarak, yıllık 2 milyar kilowaatsaat elektrik üretimi gerçekleştirileceğini açıkladı Aksa Enerji, Bolu Göynük'te yerli kömürden termik enerji üretim santrali için 580 milyon TL yatırım yapılarak, yıllık 2 milyar kilowaatsaat elektrik üretimi gerçekleştirileceğini, finansmanı için Garanti Bankası ve İş Bankası önderliğinde çalışmalara başlandığını ve toplamda bin kişiye istihdam sağlanacağını açıkladı.

Aksa Enerji'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, santralın temel atma töreninin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın katılımıyla gerçekleştirildiği bildirildi. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nun kendine ait linyit kömürü sahalarını termik santrali kurulması şartıyla özel sektöre açması sonucunda, Bolu Göynük sahasında kömür üretimi ile aynı anda Aksa Enerji Göynük Termik Santrali'nin proje çalışmalarının başladığı belirtildi.

-2014'DE FAALİYETE GİRECEK-

Bu proje çalışmaları sonucunda bugün, Bolu Göynük'te 270 megawattlık yerli kömür santralinin temellerinin atıldığı bildirildi. Santralin faaliyete geçmesi ile birlikte kullanacağı yerli kaynaklar sayesinde, dışa bağımlı kalmadan Türkiye'ye önemli derecede katma değer sağlayacak elektrik üretimini gerçekleştirileceği kaydedildi. Santralin 580 milyon TL'lik yatırım sonucunda, yıllık 2 milyar kilowatsaat elektrik üretimi ile 2014 yılında faaliyete gireceği, bölgeye yapılacak bu yatırım ile 500 kişiye doğrudan 500 kişiye de dolaylı olmak üzere toplam 1.000 kişiye iş olanağı sağlanacağı duyuruldu.

-"FİNANSMAN İÇİN GARANTİ VE İŞ BANKASI ÖNDERLİĞİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANDI"-

Bu enerji yatırımının finansmanı için Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası önderliğinde çalışmalara başlandığı, Göynük Termik Santrali'nin faaliyete geçmesi ile Aksa Enerji'nin enerji üretiminde yakıt çeşitliliği, doğal ve yerli kaynak kullanım oranlarının da artmış olacağı bildirildi.

Aksa Enerji'nin açıklamasında, şirketin, enerji üretiminde, 2017 yılında hedeflenen 4.500 megawatt kurulu güç, aylık 2.1 milyar kilowatsaat üretim gerçekleştirmek için yakıt çeşitliliğini artırarak su, rüzgar ve kömür gibi yerli üretim kaynakları ve yenilenebilir kaynaklara artan oranda eğilmeyi planladığı kaydedildi. Bu bağlamda Aksa Enerji'nin, üzerinde çalışmakta olduğu çok sayıda yeni projeyi devreye almaya hazırlandığı duyuruldu. (ANKA)

(HMD/ - İstanbul

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Garanti Bankası Aksa Enerji Göynük Bolu Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title