Haberler

Akçansa'nın 2012 Satış Geliri

Güncelleme:

Akçansa'nın 2012 yılsonu finansal sonuçlarına göre, satış geliri 1.056 milyar TL, dönem kârı ise 120,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

Akçansa'nın 2012 satış geliri 1.056 milyar lira

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortaklığıyla faaliyet gösteren Türk çimento ve hazır beton sektörünün lider kuruluşu Akçansa, 2012 yılına ait finansal sonuçlarını açıkladı.

Akçansa'dan İMKB'ye gönderilen 31 Aralık 2012 tarihi itibarıyla düzenlenmiş konsolide gelir tablosu ve döneme ait mali sonuçlara göre; şirketin cirosu 1.056 milyar TL'ye ulaştı. Şirketin Faaliyet Karı 153,7 milyon TL, Dönem Karı ise 120,8 milyon TL olarak gerçekleşti.

50 yıla yaklaşan bir sektör deneyimi ve bilgi birikimiyle Türkiye çimento ve hazır beton sektörünün lideri olduklarını belirten Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, "Uzun yılların geleneğini barındıran iş yapma kültürümüz ve paydaşlarımızla ilişkilerimizdeki farklılaşan yaklaşımlarımız, bu sektördeki liderliğimizin en belirgin yapı taşlarıdır. Tüm iş hedeflerimizi sürdürülebilir büyüme çerçevesinde şekillendiriyoruz. Müşteri ilişkileri alanında da yenilikçi ve çözüm odaklı yaklaşımlar benimsiyor, ürün ve hizmetlerimizi değer yaratacak şekilde sunmaya özen gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Sürdürülebilir büyüme anlayışının Akçansa'nın sektördeki başarısının kaynağı olduğuna değinen Gürdal, "Bugüne dek yaptığımız tüm yatırımların faydalarını fazlasıyla aldığımız bir yıl geçirdik. Çalışan gücümüz, enerji verimliliği projelerimiz, çevre yatırımlarımız ile yıl sonu karlılığımız açısındanoldukça olumlu sonuçlar elde ettik." dedi.Akçansa'nın alternatif yakıt alanındaki liderliğinin ve maliyet performans yönetimi geliştirilmesi ile önemli oranda verimlilik sağlandığını da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin çimento üretiminde dünya dördüncüsü, ihracatta ise 3'üncü ülke olduğunu vurgulayan Gürdal, "Akçansa olarak, yabancı ortağımız HeidelbergCement'in katkısıyla ihracat pazarlarında önemli ve kalıcı pazarlar kazandık" açıklamasını yaptı.

Gürdal "2012 yılında elde ettiğimiz finansal performans Akçansa'nın sürdürülebilir başarısının bir sonucudur" açıklamasını yaptı.

Akçansa'da 2012 yılına damgasını vuran gelişmeler

2012 yılında, Akçansa tarihine geçen çok önemli gelişmeler yaşandığını vurgulayan Genel Müdür Gürdal, Eylül 2011'de Çanakkale Fabrikası'nda devreye aldıkları Atık Isı Geri Kazanım Tesisi ile Rio +20 Konferansı'nda Türkiye'yi temsil etmenin ve ICCI Enerji ve Çevre Fuarı'nda verilen Enerji Oscar Ödülleri kapsamında 'Atık Isı' kategorisinde ödüle layık görülmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Akçansa, müşteri ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik anlayışla geliştirdiği yenilikçi ürünüSafkan Çimento ile 2012'de sektörde fark yarattı. Tüm faaliyetlerini daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle sürdüren Akçansa'nın sürdürülebilir yapılar için en ideal çimento tipi olan Safkan Çimento'yu yıl içinde pazara sunduğunu dile getiren Gürdal, "Safkan Çimento sayesinde yıllık 8 bin ton daha az fosil yakıt kullanılacak. Ayrıca 50 bin ton karbon emisyonu da önlenerek, 2 milyon ağacın saldığı oksijen miktarı kadar çevreye katkı sağlanacak" dedi.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Sabancı Holding Türkiye Akçansa Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title