Haberler

415 Bayana İş İmkânı

Güncelleme:

Siirt Valiliği il merkezindeki mahallelerde kurulan ve aktif olarak çalışan 11 halı ve 2 kilim atölyesinde, 412 bayanın istihdam edildiğini bildirdi.

Siirt Valiliği himayesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü tarafından koordine edilen çalışmayla, il merkezindeki mahallelerde kurulan ve aktif olarak çalışan 11 halı ve 2 kilim atölyesinde, 412 bayanın istihdam edildi.

SYDV'den sorumlu Vali yardımcısı Mustafa Pala, Afetkonutları (Keşkol) ve Conkbayır mahallesinde bulunan halı atölyelerinde incelemelerde bulunarak, kursiyerlerle sohbet etti. Buradaki yetkililerden bilgi aldı.

El sanatları, kültürel kimliklerin en canlı ve anlamlı belgeleri olduğunu ifade eden Vali yardımcısı Mustafa Pala,"İlimiz Valisi Sayın Ahmet Aydın'ın himaye ve destekleri ile il merkezinde 11 halı ve 2 Kilim atölyesinde, 412 bayanın istihdam edildiğini, bu sayının artması için büyük çaba sarf ettiklerini" belirtti.

Genç kız ve kadınların sanat öğrenerek, aile bütçelerine katkıda bulunmalarını çok önemsediklerini belirten Vali yardımcısı Pala," bu amaçla kapanan halı atölyelerini yeniden faaliyete geçirmek için girişimlerde bulunduk. Bunun sonucunda özel sektörle anlaşarak, il merkezimizdeki çeşitli mahallerimizde halı atölyelerini yeniden faaliyete geçirdik. Ayrıca Halı Atölyelerine katılan bayanlarımızı sosyal yardımlaşma vakfından destekleyerek, kendilerine çeşitli nakdi ve ayni yardımlarda da bulunuyoruz. Dolayısıyla sosyal ve ekonomik yönü bulunan bu atölyelerin işletilmesini çok önemsiyoruz."dedi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Siirt Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title