Haberler

360 Bin Adetle Sınıra Dayandık, Yeni Fabrikanın Yeri İçin Teşvike Bakarız

Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Bursa'da Clio Grand Tour'un da Üretimine Başladıklarını Belirterek, "Yeni Modelden Yüzde 90'ı İhraç Edilmek Üzere Yılda 60 Bin Adet Üreteceğiz. Son Yatırımlarla Fabrikanın Kapasitesi 360 Bin Adete Ulaştı.

Oyak Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Bursa’da Clio Grand Tour’un da üretimine başladıklarını belirterek, "Yeni modelden yüzde 90’ı ihraç edilmek üzere yılda 60 bin adet üreteceğiz. Son yatırımlarla fabrikanın kapasitesi 360 bin adete ulaştı. Renault bizden daha fazlasını isterse, yeni bir fabrika lazım. Yeni fabrika Bursa’da mı yoksa teşviklerin daha iyi olduğu bir ilde mi kurulur o zaman karar verilir" dedi.

OYAK Renault Genel Müdürü Alain Gabillet, Clio Grand Tour’un Megane Sedan, Symbol ve Clio’nun yanı sıra halen Türkiye’de Bursa fabrikasında üretilen dördüncü model olduğunu belirterek, önce Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni modelden yüzde 90’ı ihraç edilmek üzere yılda 60 bin adet üretileceğini söyledi. Gabillet, Fransa’nın Nice kentindeki Clio Grand Tour modellinin uluslararası basın lansmanında yaptığı açıklamada, yeni model için 40 milyon Euro’su Bursa fabrikasına olmak üzere 80 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapıldığını kaydetti.

PARMAK KALDIRIP KAPTIK: B segmentinde station-wagon talebinin oluşmasıyla birlikte Clio Grand Tour’un ortaya çıktığını anlatan Gabillet, "Bu ürün, Türkiye pazarından daha çok ihracata yönelik" dedi. Dünyadaki Renault fabrikaları arasında yeni model yatırımlarını çekme konusunda bir rekabet yaşandığına işaret eden Gabillet, "Biz de Clio için zaten yapılmış mevcut yatırımlarımızı da değerlendirdik. Clio Grand Tour’un üretimini parmak kaldırıp avantajlarımızı sıraladık ve aldık. Lojistik maliyetine karşı rekabetçi ve kaliteli üretimimizle projeyi Türkiye’ye almayı başardık" diye konuştu.

HEDEFİN YÜZDE 25’İ: Bursa’daki kapasite artışlarıyla 2006 yılında açıklanan ’Renault 2009 Kontratı’ ile hedeflenen artı 800 bin araç üretiminin dörtte birinin Türkiye tarafından gerçekleştirileceğini belirten Gabillet, Renault Grubu’nun kalite düzeyi ve rekabet gücü nedeniyle Türkiye’yi üretim açısından çok stratejik bir ülke olarak kabul ettiğini vurguladı. Gabillet, 2003-2005 döneminde yılda 160 bin adet fiili üretim yapar durumda olduklarını hatırlatarak, üçüncü bir vardiya getirdiklerini, üretim tesislerini genişlettiklerini ve bugün 360 bin adetlik bir kapasiteye ulaştıklarını bildirdi.

DAHA FAZLASI İÇİN: Her yıl ortalama 100 milyon Euro ek yatırım yaptıkları Bursa fabrikasında bu rakamı son 2 yılda 150 milyon Euro’ya çıkardıklarına dikkat çeken Gabillet, bu yıl 270-280 bin adet araç üreteceklerini, bu rakamın önceki yıla göre yüzde 20 fazla olmasını beklediklerini söyledi. Kapasitelerini sonuna kadar kullandıklarını ve son yatırımlarıyla Bursa’da fabrikasının doğal sınırına geldiklerini belirten Gabillet, "Son yatırımlarla fabrikanın kapasitesi 360 bin adete ulaştı. Renault bizden daha fazlasını isterse, yeni bir fabrika lazım. Böyle bir durumda yeni fabrika, Bursa’da mı yoksa teşviklerin daha iyi olduğu bir başka ilde mi kurulur o zaman karar verilir" dedi.

30 yılda sonra günlük üretim bir saate sığdı

ALAIN Gabillet, 4.5 yıldır Türkiye’de görev yaptığını belirterek, "Türkiye’ye ilk kez 1973 yılında öğrenciyken gelmiştim ve Renault fabrikasını da gezmiştim. O zaman Bursa’da günde 60 otomobil üretiliyordu, şimdi ise bir saatte bu kadar üretim yapacak kapasiteye ulaştık. 30 yıl önce bu ülkeye tekrar geleceğimi söylemiştim, ancak böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim" dedi.

Üç isimli ’Clio Grand Tour’ için komşuya jest

RENAULT Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise yeni modelin 21 Aralık tarihinden itibaren İtalya’da, ardından 2008 Ocak ve Şubat aylarında diğer Batı Avrupa ülkelerinde satışa sunulacağını belirterek, "Clio Grand Tour, Türkiye pazarında ise Mayıs ayında yerini alacak. Türkiye’de üretilen yeni model komşumuz Yunanistan’da bizden önce satışa sunulacak" dedi. Yeni Clio’nun 3 farklı adı bulunuyor. Araç, Fransa ve Yunanistan’da Clio Estate, İngiltere’de Clio Sport Tourer ve diğer tüm ülkelerde ise Clio Grand Tour adıyla satışa sunulacak. Clio’ya kıyasla yüzde 50 geniş yükleme hacmi bulunan Clio Grand Tour, 4 bin 202 milimetre uzunluğuyla segmentinin en kompakt araçları arasında yer alıyor. Hatchback versiyonun dingil aralığını (2 bin 575 milimetre) aynen alan Clio Grand Tour’da 3 benzinli ve 3 dizel olmak üzere 6 farklı motor seçeneği bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Kabine Toplantısı sonrası yeni anayasa mesajı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title