Haberler

İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi'nde Çevre Bilim Şenliği düzenlendi

Güncelleme:

Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi'nde (İÇEM) eğitim gören öğrencilerin katılımıyla 'Çevre Bilim Şenliği' düzenlendi. Şenlikte çevreyi korumanın ve ekolojik hayatın önemi anlatıldı ve çeşitli atölyeler, söyleşiler ve sergiler yer aldı.

Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve İstanbul Üniversitesi'nin proje ortaklığını yaptığı İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi'nde (İÇEM) eğitim gören öğrencilerin katılımıyla "Çevre Bilim Şenliği" düzenlendi. Çevreyi korumanın ve ekolojik hayatın öneminin anlatıldığı şenlikte, 11 atölye, söyleşi ve sergi yer aldı.

Şenlik kapsamında geri dönüşümün önemini vurgulamak ve geri dönüşüm malzemelerinden neler yapılabileceğini göstermek amacıyla "Atıksız Yaşam Atölyesi ve Söyleşisi" düzenlendi. Ayrıca tasarım odaklı düşünme ve proje geliştirme eğitimlerine katılan öğrenciler tarafından hazırlanan projeler sergilendi.

Çevre Bilim Şenliği'nde çocuklar için "Nefes", "Hayalimdeki Bahçeyi Tasarlıyorum", "Tohumdan Hasada", "Şehirde Ekolojik Dönüşüm", "Gıda", "Su", "Atık", "Permakültür", "Kent Bahçeciliği", "Tohum Topu" ve "Zehirsiz Yüzey Temizleyici" atölyeleri düzenlendi.

2023 yılının Temmuz ayında faaliyete başlayan merkezde, şimdiye kadar 1550 çocuk ve genç çevre eğitimlerine katıldı.

Kaynak: ANKA / Eğitim

İstanbul Ataşehir Çevre Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title