Haberler

Eğitim Şehri Erzincan Çalıştayı Başladı

Erzincan’ın gelecek on yıl içerisindeki eğitim vizyonunu belirlemek, eğitim ve öğretimde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Erzincan Milliği Eğitim Müdürlüğü tarafından “2014-2024 Eğitim Şehri Erzincan” Çalıştayı düzenlendi.

Erzincan'ın gelecek on yıl içerisindeki eğitim vizyonunu belirlemek, eğitim ve öğretimde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek amacıyla Erzincan Milliği Eğitim Müdürlüğü tarafından "2014-2024 Eğitim Şehri Erzincan" Çalıştayı düzenlendi.

Erzincan Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2014-2024 yılları arası 10 yıllık eğitim vizyon çalışmaları başladı. Düzenlenen toplantıya Vali Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün ve öğretmenler katıldı.

Programda bir yıl içerisinde yapılan çalışmaların konu edildiği slayt gösterisi yapıldı. Ardından konuşan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün Erzincan'daki eğitim seviyesinin artırılması amacıyla önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Gün "bilim ve teknoloji alanında yaşanan baş döndürücü gelişmelerin, ülkenin gelişmişlik seviyesi ne olursa olsun bütün toplumları yeni arayışlara sevk ettiğinin altını çizerek; "Üretimden tüketime kadar öyle hızlı bir gelişme yaşanmaktadır ki "derisini değişmeyi bilmeyen yılan ölür" sözü değişimin ne kadar önemli olduğunu bize net bir şekilde açıklamaktadır. Değişim veya değişime ayak uydurmanın veya ayak uyduramamanın önemini vurgulamak bakımından dışımızdaki dünya bizden daha hızlı gelişiyorsa sonumuz yakındır sözü de değişim içinde değişim için ne kadar önemli kararlar almamız gerektiği hususunu bize açık bir şekilde beyan etmektedir" dedi.

Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un ardından konuşan Vali Abdurrahman Akdemir ise eğitimin önemine değinerek; "Göreve başladığımız gün okullar kapanırken demiştik ki aslında biz tatile girmiyoruz. Eğitim alanının Erzincan da eğitimin analizini yapan güçlü ve zayıf yünlerini önümüze koyan önümüze bir yol haritası çıkaracak bir çalışmayı mutlaka yapmamız gerektiğini söylemiştik. Geçtiğimiz sene bunun üzerine bir çalışma yürütmüştük. Bu sene biraz daha profesyonel gidiyoruz" dedi.

Konuşmasında Erzincan'daki akademik başarı seviyesinin üst sıralara çıkması için yürütülen çalışmalara değinen Akdemir, her ilçeye ve mahalleye bir müstakil anaokulu projesi kapsamında yapılan çalışmalar ile okul öncesi eğitim oranının yüzde 30 seviyelerinden üst seviyelere çıkarıldığını ve bu oranın daha da artması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Akdemir; "Erzincan'da okula devamlılık konusunda ciddi bir problem vardı. Çünkü Erzincan geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan bir şehir. Birçok ilçemizde, kasaba ve köyde öğrencilerimiz devamsızlık yapıyor ve dolayısıyla derslerinde başarılı olamıyorlar. Ayrıca, Erzincan akademik başarıda istenilen seviyede değil, aileleri de ortak ederek içine başarıyı nasıl artırabiliriz, bu konuda projeler üretildi ve bu sene bu projeler tartışılacak." Şeklinde konuştu.

Vali Abdurrahman Akdemir'in konuşmasının ardından Erzincan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Hüseyin Hüsnü Bahar ve Prof. Dr. Ertuğrul Yaman tarafından konferans verildi. Konferansın ardından Vali Akdemir, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçenlere plaket vererek çalışmalarından dolayı teşekkür etti. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Abdurrahman Akdemir Cemalettin Başsoy Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title