Haberler

Eğitim Bir Sen 7. Akdeniz Bölge Toplantısı Gündoğdu

Gündoğdu, Alanya Adenya Otel'de düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 7. Akdeniz Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, dershaneler ve karma eğitim tartışmalarına değindi. Dershaneler konusun...

Eğitim-Bir-Sen 7. Akdeniz Bölge Toplantısı - Gündoğdu - ANTALYA

Eğitim-Bir-Sen 7. Akdeniz Bölge Toplantısı

- Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: - "Türkiye birincisi çıkarmayan dershane yok ama 1 milyon 800 bin öğrenciden 400 bini yerleşiyor. Gerisi de eleniyorsa bu eleyen sistemi masaya yatırmadan, 'Dershaneleri kapattım, kapatıyorum' yaklaşımı doğru olmaz"

ANTALYA (A.A) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Türkiye birincisi, çıkarmayan dershane yok ama 1 milyon 800 bin öğrenciden 400 bini yerleşiyor. Gerisi de eleniyorsa bu eleyen sistemi masaya yatırmadan, 'Dershaneleri kapattım, kapatıyorum' yaklaşımı doğru olmaz" dedi.

Gündoğdu, Alanya Adenya Otel'de düzenlenen Eğitim-Bir-Sen 7. Akdeniz Bölge Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, dershaneler ve karma eğitim tartışmalarına değindi. Dershaneler konusunda sağduyu çağrısı yapan Gündoğdu, eğitim ve demokratikleşme gibi konuların, taraf olarak, duygusal yaklaşımlarla konuşulmaması gerektiğini söyledi.

"Dershaneler kapatılmamalıdır doğru. Dershaneler kapanmalıdır, daha doğru" diyen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğitim sisteminin sınavları amaç haline getiren yapısını değiştirerek, 127 bin öğretmen açığını kadrolu öğretmenle gidererek, test ile tost arasında sıkıştırdığımız çocukları değerler eğitimiyle buluşturarak bunu yapabilirsiniz. Dershaneler sebep değil sonuçtur, yan üründür. Devlet 'Esas ürünü ortaya koyayım' dediğinde dershanelere ihtiyaç kalmayacaktır. Onun için dershaneler kapatılmamalı ama kapanmalıdır."

Dershanelerin "Ben çocuğumun bir adım öne çıkmasını istiyorum" diyen vatandaşların talebini karşıladığını savunan Gündoğdu, bunun bir "Türkiye gerçeği" olduğunu söyledi. Gündoğdu, "Soruyorum değer nedir? 'Daha çok notu olan daha değerlidir. İsterse hırsız olsun' doğru mu? Böyle olmaz. Daha çok neti olan değil, ahlaklı, erdemli ve hayata hazırlanmış olan değerlidir" dedi.

- "Eleyen sistemi masaya yatıralım"

SBS ile ilgili düzenlemenin bir yılda dershaneye gidenlerin sayısını 280 bin azalttığını kaydeden Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulların diploma doldurma yeri olmaktan, biz öğretmenler de diploma doldurma memuru olmaktan çıkarılmalıyız. Sayın Bakanımıza çağrıda bulunuyorum. Yetkili sendikayız. Taşın altına elimizi değil bütün vücudumuzu koymaya hazırız. Eğitim sisteminde insanı yetiştiren değerleri öne alan, sınavlarla eleme zorunda kaldığımız öğrenci yerine kaliteli eğitime geçelim. Anadolu lisesi, fen lisesi mezunlarının zaten yüzde 90'ı üniversiteyi kazanıyor. Dershanelerin birçoğu da çok zeki öğrenciyi alıyor. Bir kişi bile kazansa ona bir elbise giydiriliyor. Türkiye birincisi çıkarıyor. Türkiye birincisi çıkarmayan dershane yok ama 1 milyon 800 bin öğrenciden 400 bini yerleşiyor. Gerisi de eleniyorsa bu eleyen sistemi masaya yatırmadan, 'Dershaneleri kapattım, kapatıyorum' yaklaşımı doğru olmaz. Elbette burada çağrıyı her iki tarafa yapıyorum."

- Karma eğitim tartışması

Türkiye'de son günlerde karma eğitim konusunda da tartışmalar yaşandığını hatırlatan Gündoğdu, "Maşallah siyasetçiler sorun üretmekte mahirler. Sorun üretmeyin bizden çözümü isteyin" dedi.

Gündoğdu, karma eğitimi terk etmek yerine kız ve erkek lisesi geleneğinin yeniden canlandırılmasını istedi.

Konuşmasında sosyal paylaşım sitelerini kullanmanın önemine de değinen Gündoğdu, Gezi olaylarından sonra twitter kullanmaya başladıklarını anlattı. Haberleşmenin twitter üzerinden gerçekleştiğini belirten Gündoğdu, "Birkaç yıla kadar bülten basmayacağız. Twitter hesabı açacaksınız. Mesajlaşmayı, dönüşlerimizi sosyal medya üzerinden paslaşacağız. Çünkü bülteni basıyoruz iki günde size ulaşıyor. İki günde de gündem değişiyor. Hazırlık yapın" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Eğitim Bir Sen Ahmet Gündoğdu Akdeniz Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title