Haberler

Edirne: Edirne Belediye Meclisi Toplantısı'nda Arbede

Edirne Belediyesi'nin Şehiriçi Minibüslerde Tek Bilet Uygulamasına Geçilmesi Kararına Karşı Çıkan Bazı Minibüsçüler, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mehmet Atabay'a Saldırdı. Belediye Başkanı Sedefçi'nin Korumasının Silahını Çektiği Olaylar Yüzünden Karışan Meclis Salonunda, Şişeler ve Bardaklar Havada Uçuştu.

Edirne Belediyesi'nin şehiriçi minibüslerde tek bilet uygulamasına geçilmesi kararına karşı çıkan bazı minibüsçüler, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Mehmet Atabay'a saldırdı. Belediye Başkanı Sedefçi'nin korumasının silahını çektiği olaylar yüzünden karışan meclis salonunda, şişeler ve bardaklar havada uçuştu.

Sakin bir havada başlayan Belediye Meclisi toplantısı, sıra şehiriçi minibüslerde tek biletle seyahat etme maddesine gelince bir anda gerginleşti. Toplantıda izleyici olarak bulunan minibüs sahipleri ve şoförleri, kararın uygulanmamasını istedi. CHP'li meclis üyelerinin sunduğu teklif, AK Parti üyelerinin ret oylarına karşılık kabul edildi. Kararın kabulünün ardından, minibüs sahipleri önce alkışlarla, sonra da sözlü olarak Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Atabay'ı protesto etti. Yaşanan protestoların ardından bazı minibüs sahipleri yeniden meclis salonuna girerek, masa üzerinde bulunan su şişelerini ve bardaklarını Başkan Sedefçi ve Şoförler Odası Başkanı Atabay'a fırlattı. Bu arada bir minibüs şoförü de başkan ve yanındakilere elindeki su şişesi ile saldırmak istedi. Olayların büyümesi üzerine Başkan Sedefçi'nin koruması silahını çekti ve başkanı kürsünün altına sokarak korumaya çalıştı. Savaş alanına dönen Belediye Meclis Salonu'nda su şişeleri ve bardaklar havada uçarken, sandalyeler ve masalar devrildi.

Olaylar, zabıta ekipleri ve diğer meclis üyelerinin araya girmesi ile daha fazla büyümeden yatıştırıldı. Olayların ardından Belediye önünde toplanan minibüsçülerin etrafı polis tarafından sarıldı. Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title