Haberler

Yunanistan'daki Orman Yangınları

Yunanistan'da 64 Kişinin Hayatını Mal Olan Orman Yangınlarını Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor.

Yunanistan'da 64 kişinin hayatını mal olan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangından en çok hasar gören Mora Yarımadası'nda yangınların kontrol altına alınmasının ardından geriye yanmış evler, terkedilmiş köyler ve yakınlarını kaybetmiş acılı insanlar kaldı. Mora Yarımadası'nda bulunan Artemida köyünde yaşayan Mariana isimli bayan, "Yangın başlayınca beraberimde iki genç kardeşle, hızlı bir şekilde köyden çıktık. Yangından kurtulmak için yol boyunca koştuk. Mahsur kalan insanları kurtarmak için itfaiye ekipleri ve polis yetkilileri dolaşıyordu. Yolda yürüdüğümüz sırada bir

polis aracı durdu ve polisler, arabaya binmemizi söyledi. Ben arabaya bindim ancak beraberimdeki gençler arabaya binmeyi reddetti. Polislerle çaresiz ilerlediğimizde alevleri görünce onları geride bıraktığıma pişman oldum. Polisten geri dönmesini rica ettim; ancak polis geri dönersek alevler içinde kalacağımızı söyledi. Şu an hayatımın en büyük pişmanlığını yaşıyorum. Olaylar bitip geri döndüğümüzde iki kardeşi ölü bulduk. İçim yanıyor, onları zorla arabaya bindirmediğim için çok pişmanım. Şimdi her gün

onları bıraktığım yere çiçek koyuyorum; ama her şey boşuna. Evlerimiz, köyümüz yandı ve hiçbir şeyi geriye getiremeyiz. Daha ne söyleyebilirim ki" dedi.

Yunanistan Kalkınma ve Kamu Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Mora Yarımadası'nda 800'den fazla ev hasar gördü ve binlerce dönümlük orman arazisi yok oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgede hasar tespit çalışmaları tam olarak bitmediği için rakamların değişebileceği belirtildi.

Mora Yarımadası'nda yangından en çok etkilenen köylerden Markisos'daki evini kaybeden bir bayan ise, "Gördüğünüz gibi Mora Yarımadası'nın en güzel yerlerinden biri olan köyümüz kül oldu. Köyümüzdeki evlerin yüzde 70'i yandı. Birçok aile, çocuklarıyla sokaklarda kaldı. Acımız ve zararımız çok büyük. Şu anda size açtığımız köyümüzü yenileyebilmek için, acılı insanların hasarlarını telafi edebilmek için Euro Bank'ta hesap açtık. Lütfen yıkılan evleri yeniden yapabilmemiz ve köyümüzü tekrar

yeşillendirebilmemiz için duyarlı insanlar bize yardım etsin" şeklinde konuştu.

Meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına göre, hava şartlarının iki gündür iyi gitmesi sadece Mora Yarımadası değil Yunanistan genelindeki orman yangınlarını kontrol altına alınmasını sağlandı. Yetkililer, hava şartları bu şekilde devam ederse cuma sabahına kadar Yunanistan genelindeki tüm orman yangınlarının tamamen söndürülebileceğini ifade etti.

(ES-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title