Haberler

Van'da Kara Yusuf Paşa Camisi'nde Filistin için dua edildi

Güncelleme:

Van'ın Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camisi'nde sabah namazı sonrası Filistin için dua edildi. Erciş Müftüsü Abdullah Bora'nın kıldırdığı namaz sonrası eller semaya açılarak hem Filistinliler için hem de Mehmetçik için dua edildi.

Erciş'te sabah namazında Filistin için dua edildi

VAN - Van'ın Erciş ilçesindeki Kara Yusuf Paşa Camisi'nde sabah namazı sonrası Filistin için dua edildi.

Erciş'te sabah namazında bazı sivil toplum örgütlerinin ve cemaatin katılımıyla Fetih Süresi okunup salavatlar getirildi. Erciş Müftüsü Abdullah Bora'nın kıldırdığı namaz sonrası eller semaya açılarak hem Filistinliler için hem de Mehmetçik için dua edildi. Cemaatin teklifiyle camii çıkışında Filistinliler için yardım toplandı.

Namaz sonrası İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Erciş Müftüsü Abdullah Bora, iki haftayı aşkın bir süredir özellikle Gazze'de Müslümanlara karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir vahşet sergilendiğini belirterek, "Bu elbette hepimizi derinden üzmektedir. Bugün özellikle sivil toplum kuruluşlarımızın katılımıyla ve cemaatimizin de desteğiyle sabah namazı buluşması gerçekleştirdik. Merkez Kara Yusuf Paşa Camimizde bir araya geldik, namazımızı eda ettik. Rabbim kabul eylesin inşallah. Efendimizin bir sünnetini de ihya etmiş olduk. Müslümanların duaya ihtiyacı olduğu zamanlarda bütün farz namazlarının son rekatının rüküsundan sonra kunut duası okunabiliyor. Biz de Peygamber Efendimizin bu sünnetini bugün ihya ettik. Filistinli kardeşlerimiz için ve bütün ümmeti Muhammed için dua ettik. Rabbim en kısa zamanda özellikle Gazze'deki kardeşlerimizi bu zulümden kurtarsın diye niyaz ediyoruz. Cenab-ı Hak, İslam alemine dirlik, birlik, huzur bahşeylesin diyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Filistin Van Genel Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title