Haberler

UNESCO Dünya Mirası: Changdeokgung Sarayı ve Bahçesi

Güncelleme:

Kore'nin kültürel hazinelerinden biri olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Changdeokgung Sarayı ve Bahçesi, 1405 yılında inşa edildi. Joseon Hanedanı döneminde birçok krala ev sahipliği yaparak ana saray işlevi görmüş ve günümüze ulaşan beş Joseon kraliyet sarayı arasında en iyi korunanı olmuştur. Kore'nin derin tarihini ve estetik zenginliğini keşfetmek isteyen her ziyaretçi için kaçırılmaması gereken bir gezi yeridir.

AV. BEDİA TEYMUR - KORE GEZİ YAZISI

Güney Kore'ye yapacağınız ziyaretlerde mutlaka gezmeniz gereken yerlerden biri olan Changdeokgung Sarayı ve Bahçesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve Kore'nin kültürel hazinelerinden biridir. Bu tarihi mekan, 1405 yılında, Gyeongbokgung Sarayı'nın ardından inşa edilen ikinci kraliyet villası olarak tarih sahnesine çıktı. Joseon Hanedanı döneminde birçok krala ev sahipliği yaparak ana saray işlevi gören Changdeokgung, günümüze ulaşan beş Joseon kraliyet sarayı arasında en iyi korunanıdır. Saray, halka açık alanları, kraliyet ailesinin yaşam alanları ve krallar için bir sığınak olan arka bahçesiyle ziyaretçilerini büyüler. Bu arka bahçede, 300 yıldan eski bir dev ağaç, şirin bir gölet ve zarif bir köşk bulunur, adeta zamanın ötesine bir yolculuk sunuyor.

Changdeokgung, Joseon'un 9. kralı Seongjong döneminde önem kazanmış, ardından birçok kral tarafından ikametgah olarak benimsenmiş. Ne yazık ki, Imjin Savaşı sırasında kraliyet ailesinin evlerini terk etmeleri üzerine, saray 1592'de öfkeli vatandaşlar tarafından yakılmış. Ancak Gwanghaegun'un çabalarıyla 1611'de restore edilen saray, bugün hala Injeongjeon, Daejojeon, Seonjeongjeon ve Nakseonjae salonları gibi birçok kültürel hazineyi barındırıyor.

UNESCO Dünya Mirası: Changdeokgung Sarayı ve Bahçesi

Sarayın iç salonlarının ardında yer alan "Gizli Bahçe" ise, Kral Taejong döneminde inşa edilmiş ve kraliyet ailesine özel bir dinlenme alanı olarak hizmet etmişti. Daha önce Bugwon ve Geumwon olarak anılan bu bahçe, Kral Gojong zamanında Biwon Bahçesi veya Gizli Bahçe olarak adlandırılmış. Bahçe, doğallığını koruyarak, sadece gerekli olduğunda insan eliyle şekillendirilmiş. Buyongjeong Köşkü, Buyongji Göleti, Juhamnu Köşkü, Eosumun Kapısı, Yeonghwadang Salonu, Bullomun Kapısı, Aeryeonjeong Köşkü ve Yeongyeongdang Salonu, bu büyüleyici bahçenin sadece birkaç cazibe merkezi. Bahçeyi ziyaret etmek için en güzel zaman, sonbaharın doruğunda, yaprakların yeni düşmeye başladığı zamandır.

Koreliler tarafından yüzyıllar boyunca değerli bulunan Changdeokgung Sarayı ve kompleksi, 1997 yılında İtalya'nın Napoli şehrinde yapılan UNESCO Dünya Kültürel Miras Komitesi toplantısında Dünya Kültürel Mirası olarak tanınmış ve bu tarihi mekan, Kore'nin derin tarihini ve estetik zenginliğini keşfetmek isteyen her ziyaretçi için kaçırılmaması gereken bir gezi yeridir.

Av. Bedia Teymur İnstagram: https://www.instagram.com/av.bedia.teymur/

Kore Turizm Organizasyon: https://www.instagram.com/ktoturkiye/

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kraliyet Sarayı Güney Kore Unesco Miras Dünya Bahçe Saray Kore Seyahat Turizm Tatil Tur - Tatil Yaşam Kültür Sanat Dünya Haberler

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti! İşte son 24 saatte tüm yaşananlar

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı bitti mi, devam ediyor mu? SON DAKİKA! 20 Mayıs Kabine Toplantısı ne oldu? Kızıl Goncalar 20. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Merakla Beklenen Yeni Bölüm İzleme Linki KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 20 Mayıs Pazartesi TV8 Survivor HD izleme linki var mı? ANKA-3 ne işe yarıyor? ANKA-3 seri üretim ne zaman? Kızıl Goncalar canlı izle! 20 Mayıs 2024! NOW TV Kızıl Goncalar 19. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Kızıl Goncalar dizisi nereden izlenir? Hükümet Kadın 2 nerede çekildi? Hükümet Kadın ne zaman çekildi? Hükümet Kadın 2 konusu nedir? Hükümet Kadın oyuncuları kimler? #128250 BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Selahaddin Eyyubi canlı izle! TRT 1 Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi 25. bölüm canlı yayın izleme linki Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 20 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 20 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Deja Vu nedir? Psikolojik açıdan Deja Vu'nun nedenleri ve oluşumu 20 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 20-21 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 20 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

İbrahim Reisi öldü, peki bundan sonra ne olacak? İran'da seçim için takvim belirlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title