Haberler

TBB'nin Almanya Temasları

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Tarafından Organize Edilen 8 Günlük Seminerin Aachen ve Köln Ayaklarında, Organizasyona Katılan Belediye Başkanları Memurluk Okulunda Ders Aldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından organize edilen 8 günlük seminerin Aachen ve Köln ayaklarında, organizasyona katılan belediye başkanları memurluk okulunda ders aldı.

Belediyelerde personel planlanması, yeni jenerasyon, personel teşviki

ve eğitimini içeren ziyaret, Köln Yüksek Memurluk Eğitim Okulu'nda yapılan sempozyumla başladı. Yüksek Memurluk Eğitim Okulu Müdürü Hubert Erkes, Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Einmühl ve Müdür Yardımcısı H. Krapf'ın bulunduğu sempozyuma Türkiye'den Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Adıyaman Belediye Başkanı İsmet Çetinkaya, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Amasya Belediye

Başkanı Orhun Dumla, Bayburt Belediye Başkanı Bekir Çetin, Adana Yunusoğlu Belediye Başkanı Recai Doğan, Karaisali Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kuşçu, Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Erdemli Belediye Başkanı Musa Mutlu, Amasya Belediye Meclis Üyesi Atilla Kırbaş, TBB Genel Koordinatörü Sabahattin Ütkör ve TBB çalışanları katıldı.

Okul Müdürü Erkes'in başkanlara Almanya'daki eğitim sistemini anlattığı sempozyumda konuşan TBB Genel Koordinatör Ütkör, Erker'e teşekkür ederken, tüm başkanlar adına kendisini Türkiye'ye davet etti. Bu tür organizasyonların devam edeceğini belirten Adıyaman Belediye Başkanı Çetinkaya ise, bu organizasyonun belediye ve memleket için çok önemli olduğunu söyledi. Sivas Belediye Başkanı Aydın da, "3 bin 225 üyesi bulunan TBB, ilk defa 19 kişilik bu denli büyük çaplı bir organizasyon gerçekleştirdi. Berlin,

Düsseldorf, Aachen, Bonn ve Köln'de yapılan temaslar, biz belediye başkanları için çok verimli oldu. Almanya'daki belediye çalışanlarının 3 yıllık bir uzmanlık okuluna gittiğini gördük. İyi hizmet için, çalışan personelin de eğitimli olmasının şart olduğunu gördük. Bunu sağladığımızda, kaliteli hizmet sunabiliriz. Gezmenin ve farklı yerler görmenin belediyecilikte ne kadar önemli olduğuna şahit oldum" dedi.

(RK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title