Haberler

Soyer Babacan Görüşmesi

KKTC Başbakanı Soyer ile Görüşen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye Hükümeti'nin KKTC'ye Barış, İstikrar, Refah ve Kalkınma İçin Her Türlü Desteği Vermeye Devam Edeceğini Yineledi.

KKTC'ye ilk resmi ziyaretindeki temasları çerçevesinde KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ile görüşen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye Hükümeti'nin KKTC'ye barış, istikrar, refah ve kalkınma için her türlü desteği vermeye devam edeceğini yineledi.

KKTC Başbakanı Soyer ile Başbakanlık Şeref Salonu'nda bir araya gelen Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Babacan, Dışişleri Bakanı olarak KKTC'yi ilk kez ziyaret etmekte olduğuna işaret ederek, adadaki sorunun çözümü konusunda KKTC hükümetiyle birlikte yürüyeceklerini söyledi. Babacan, Kıbrıs sorununa Birleşmiş Milletler (BM) parametreleri çerçevesinde, kalıcı, kapsayıcı çözüm arayışının sürdürüleceğini ifade ederek, "Kıbrıs Türkleri'nin her alanda yaşam standartlarının iyileştirilmesi, güven ve huzur

içinde yaşaması için Türkiye olarak her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz" dedi. Babacan, Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de yeni yasama yılının başladığını, bu dönemde yasalar ve anayasa değişikliğinin gündemde olduğuna işaret ederek, yeni dönemde Soyer ve hükümetine başarı dileğinde bulundu.

Soyer ise konuşmasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün gelenekselleşen ilk yurtdışı ziyaretini KKTC'ye yapması gibi, Babacan'ın da ilk ikili görüşmeleri KKTC'de başlatmasının önemli olduğunu söyledi. Soyer, bu nedenle halk adına Babacan'a teşekkür ederek devam ettiği konuşmasında, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York temaslarında, BM Genel Kurulu'nda, Gül'ün Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi'nde dünya kamuoyuna deklare ettiği, Babacan'ın bugün vurguladığı Kıbrıs sorununa çözüm

perspektifinin, Kıbrıs Türk halkının adada kalıcı, kapsamlı çözüm iradesiyle örtüştüğünü ifade etti. Soyer, adada BM parametrelerine dayalı, iki kesimli, siyasi eşitliğe dayalı, Türkiye'nin garantörlüğünde yeni bir ortaklıktan bahsedildiğini, Türkiye'nin de BM parametrelerine dayalı çözüme vurgu yaptığını anımsatarak, "Türkiye ve Kıbrıs Türk tarafı olarak çözümsüzlüğe oynamıyoruz" dedi.

(TAK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title