Haberler

Rusya Başbakanı Medvedev Kırım'a Gitti

Güncelleme:

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Kırım ve Sivastopol'un Rusya topraklarına dahil olmasından sonra ilk defa bölgeye gitti.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Kırım ve Sivastopol'un Rusya topraklarına dahil olmasından sonra ilk defa başbakan yardımcıları ve federal bakanlarla birlikte bölgeye gitti. Medvedev, Kırım ve Sivastopol'un sosyal ve ekonomik gelişimi konusunda bir dizi toplantılar gerçekleştirecek.

Kırımlı vatandaşların emekli aylığının ve kamu sektöründe çalışanların maaşlarının artacağını açıklayan Medvedev, Kırım'a Rusya'nın uyguladığı sağlık sigortası ve eğitim sisteminin standartlarının bölgeye taşınacağını duyurdu. Başbakan Medvedev, Kırım'ı yatırımcıları çekmek için vergiden muaf tutulan, özel bir ekonomik bölge haline getireceklerini ifade etti. Medvedev ve ekibinin, Moskova yönetiminin Kırım üzerinde 24 Mart'ta aldığı kararların uygulamalarını incelemeye gittiği vurgulanıyor.

Pazar günü ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rus mevkidaşı Sergei Lavrov'un Paris'te dört saat süren görüşmesi bir ilerleme kaydedilmeden sona erdi. Gazetecilere açıklama yapan Kerry, Rusya'nın Ukrayna'nın Kırım Yarımadası'nın ilhak etmesini 'illegal ve gayrimeşru' olarak nitelediklerini ifade etti. Kerry, Moskova'nın müdahalesi olmaksızın Ukrayna'nın geleceği konusunda karar hakkı olmamasını endişe verici bulduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov daha önce, Ukrayna'nın Rusya'ya bağlı federal bir devlet olması gerektiğine inandığını ama Kiev'in buna karşı çıktığını dile getirmişti.

Geçtiğimiz aylarda Rusya ve Batı ilişkileri arasında patlak veren krizle birlikte Ukrayna'da geniş çaplı gösteriler boy göstermiş, bunun üzerine Moskova yanlısı Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı. Son gelinen noktada ise Rusya, Ukrayna'nın özerk bölgesi Kırım'ı kendi topraklarına kattı. Rusya'nın eylemlerini hukuksuz bulan ABD ve AB, Rusya'ya bir takım yaptırımlar uygulama kararı aldı.

Rusya'nın Ukrayna sınırında konuşlandırdığı askeri birlikler krizde tansiyonun düşmemesi önünde hala bir engel teşkil ediyor. ABD Başkanı Barack Obama, dün bir kez daha Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aramış, durumdan rahatsızlığını ifade etmişti. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Dimitri Medvedev Sivastopol Ukrayna Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title