Haberler

Obama'dan ABD'de İlk Cami Ziyareti

Güncelleme:

Daha önce yurtdışında cami ziyaret eden ABD Başkanı Obama, ABD'de ilk kez bir camiyi ziyaret etti. Obama burada Müslümanlara sıcak mesajlar verdi.

ABD Başkanı Barack Obama, ABD'de ilk kez bir camiyi ziyaret etti. Obama, içinde bir okul ve ilahiyat fakültesi barındıran Baltimore İslam Toplumu Cami'sine sabahın ilerleyen saatlerinde geldi.

"MÜSLÜMAN AMERİKALILARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Obama yaptığı konuşmada "ABD'deki çok sayıdaki diğer cami gibi bu camide Amerikan hikayesini yansıtıyor. Neredeyse yarım asırdır bu şehrin bir parçasısınız. Binlerce aileye hizmet ettiniz. Bunlardan bazıları burada onlarca yıldır yaşıyordu. Amerikalıların çoğu hayatlarında hiç bir camiyi ziyaret etmedi. Ve bugün bunu izleyenler kendi kilise, sinagogunuzu ya da ibadethanenizi aklınıza getirin o zaman cami size çok aşina gelecek. İlk söylemek istediğim şey Müslüman Amerikalıların pek fazla duymadığı bir şey: Teşekkürler. Topluma hizmet ettiğiniz için teşekkür ederim. Tek ve güçlü Amerikan ailesi olmamıza yardım ettiğiniz için teşekkürler. Bunun için minnettarız." dedi.

"MÜSLÜMAN TOPLUMLARININ KAYGI VE KORKULARININ FARKINDAYIM"

"ABD'deki Müslüman toplumlarının kaygı duyduğunun ve korktuğunun farkındayım. Bütün Amerikalılar gibi, terör tehdidi yüzünden endişelisiniz. Ve Müslüman Amerikalılar olarak bir kaygınız daha var: Küçük bir grubun gerçekleştirdiği vahşi eylemlerden bütün bir Müslüman dünyası sorumlu tutuluyor ya da suçlanıyor. Çok sayıda insan, Müslümanlar ve İslam'ı sadece terör eylemlerinden sonra duyuyor veya Müslümanlara TV ve filmlerde çarpıtılmış bir şekilde yer veriliyor. Bunların hepsi algının bozulmuş bir temsilini sunuyor."

Müslümanlar, ABD nüfusunun yüzde 1'ini oluşturduğu tahmin ediliyor. Bazı Müslümanlar, San Bernardino ve Paris saldırılarının ardından giderek artan oranda ayrımcılığa uğradıklarını ve kendilerine karşı düşmanca bir tutum sergilendiğini söylüyor.

Kaynak: dailymail.co.uk ve baltimoresun.com, John Fritze, upi.com, Andrew V. Pestano.



Kaynak: Haberler.com / Dünya

Barack Obama Baltimore İsrail Dünya Haberler

500

Yorumlar (26)

Haydo:

Bende o kadar silah, mühimat satsam ben de sıcak mesajlar veririm müslümanlara :ddd

10
1
yanıtYanıtla
mert:

ak zihniyetliler neden namaz kılmaz hiç birini namaz kılarken görmedim ben

5
5
yanıtYanıtla
AKMUCAHID (artı ) Osmanlı Full artı Full:

Baba yadigarı olan Baltayı bileyledim, Kömurlükte bekliyor:/ Lakin bi gelen yok Baskanım. Korkuyolar sanırım bu Ruslar . Gardaş israil -Ciger yarısı Amerika Tekbirrrrrrr - Allahuakbarrrrrr

3
6
yanıtYanıtla
TÜRK İSLAM ÜLKÜCÜSÜ:

Tasavvufsuz ve ehli sünnet vel cemaatsiz İSLAM olmaz. Tasavvufsuz İslam anlayışı Selefilik ve Vahabiliktir. Arap Irkçılarına hizmet eden bir fitnedir. Ehli sünnet vel Cemaatsiz İslam olmaz. bu anlayışta Farisi Acem ırkçılarına hizmet eden bir fitnedir. İki yolda İSLAM dışıdır.

2
6
yanıtYanıtla
Cizrede saibeli bodrum:

Kalles kaatil ABD

5
3
yanıtYanıtla
gümmm:

tek kelime söylüyorum:Allah hidayet versin, , amin.

4
4
yanıtYanıtla
ali:

din diye bir şey yoktur sümer efsanleri dayanır

4
3
yanıtYanıtla
19566:

Abd ve ab nin samimiyetine güvenilmez yüzünüze gülenler arkanızdan hancerlerler hristiyanlardan hhiçbir zaman dost olmaz

5
2
yanıtYanıtla
HAYDO:

Bende o kadar silah, mühimat  satsam  ben de sıcak mesajlar veririm müslümanlara :ddd

6
1
yanıtYanıtla
MUVAHHID:

Ey kafirler hocanizi iyi dinleyinYAsasin Cehennem Kafirler icin

4
2
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title