Haberler

Irak'ta Sıcak Hava Dalgası Bekleniyor

Güncelleme:

Irak çevre ve iklim kuruluşu Yeşil Irak Gözlemevi, önümüzdeki haftalarda sıcak bir hava dalgasının ülkede etkili olmasının beklendiğini ve sıcaklıkların 50 santigrat dereceyi aşabileceğini duyurdu. Gözlemevinden Salı günü yapılan açıklamada, 'Sıcaklıklar Temmuz ayının son haftası ve Ağustos ayının ilk haftasında 52 santigrat dereceye ulaşacak' denildi. Gözlemevine göre Irak'ta şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık 2016'nın Temmuz ayında 53,6 santigrat dereceyle güneydeki Basra vilayetinde ölçüldü. Irak yasalarına göre sıcaklıklar 50 santigrat dereceye ulaştığında, güvenlik güçleri ve sağlık hizmetleri dışındaki kurumlar tatil ediliyor.

Irak çevre ve iklim kuruluşu Yeşil Irak Gözlemevi, önümüzdeki haftalarda sıcak bir hava dalgasının ülkede etkili olmasının beklendiğini ve sıcaklıkların 50 santigrat dereceyi aşabileceğini duyurdu.

Gözlemevinden Salı günü yapılan açıklamada, "Sıcaklıklar Temmuz ayının son haftası ve Ağustos ayının ilk haftasında 52 santigrat dereceye ulaşacak" denildi.

Gözlemevine göre Irak'ta şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklık 2016'nın Temmuz ayında 53,6 santigrat dereceyle güneydeki Basra vilayetinde ölçüldü.

Irak yasalarına göre sıcaklıklar 50 santigrat dereceye ulaştığında, güvenlik güçleri ve sağlık hizmetleri dışındaki kurumlar tatil ediliyor.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Bağdat'tan bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Dünya

Basra Tatil Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title