Haberler

Independent Latife Hanım İle Emine Erdoğan'ı Karşılaştırdı

İngiliz Independent Gazetesi, Atatürk’ün Eşi Latif Hanım İle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Eşi Emine Erdoğan’ı Karşılaştırdı.

Atatürk’ün eşi Latife Hanım ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ı kıyaslayan Independent gazetesi, iki lider eşinin türban konusunda birbirinden tamamen farklı bir tutm sergilediğinin altını çizdi.

İngiliz Independent gazetesi, türban tartışmaları çerçevesinde Türkiye’den iki “first lady”yi, Mustafa Kemal Atatürk’ün eşi Latife Hanım ve adı cumhurbaşkanlığı tartışmalarını merekzinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Emine Erdoğan’ı karşılaştırdı. “Yirmibirinci Yüzyılda Türkiye: Bayan Atatürk’ün Mirası” başlıklı haberde Türkiye’nin “first lady”si Latife Atatürk’ün ülkedeki kadınları çağdaşlaştırmak için için yardımcı olduğu kaydedildi.

Latife Hanım’ın Türkiye’deki kadınlara peçelerini çıkarmaları için çağrı yaptığı aktarılan haberde, Latife Hanım’ın mücadele ettiği başörtüsünün şu an tekrar gündemde olduğu ifade edildi.

Haberde, onlarca yıldır din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması anlamına gelen laikliğin Türkiye’nye önderlik eden bir güç olduğu belirtildi. Gazete, Atatürk’ün Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden çoğunluğu Müslüman olan ancak Batılı değerlere sahip çağdaş, dinamik bir toplum yarattığının altını çizdi.

İPEK ÇALIŞLAR’IN KİTABINA ATIFTA BULUNDULAR

Independent, Atatürk’ün Türkiye için yaptıklarının yanı sıra çağdaş Türkiye için Latife Hanım’ın da Türk kadınını özgürleştirmek konusunda yaptıklarının da yeni yayınlanan bir kitapla ortaya çıktığını aktardı.

İpek Çalışlar’ın “Latife Hanım” kitabına atıfta bulunulan haberde, resmi tarihte Latife Hanım’ın kaba ve hırçın olarak gösterildiği belirtilen haberde, evliliğin de bu yüzden bittiği kaydedildi.

Zaman zaman Erdoğan’ın AB üyelği konusundaki inatçı tutumu nedeniyle da Atatürk ile karşılaştırıldığı kaydedilen haberde, Emine Erdoğan’ın ise 1920’lerdeki Latife Hanım’ın aksine başörtüsünü gururla taktığı aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı tartışmalarında da Emine Erdoğan’ın başörtüsünün tartışmaların merkezinde bulunduğu ifade edilen haberde, Cumhurbaşkanlığı’nın aslında törensel bir kurum olduğu ancak makamın Atatürk’ün mirası olduğu için simgesel bir önemi olduğu kaydedildi.

Başörtüsü tartışmalarının diğer ülkeler için garip gelebileceği belirtilen haberde, ancak bu kumaş parçasının ordu ve mahkemelerin de bulunduğu laikler ile iktidarda bulunan AKP arasında bir savaş başlattığı aktarıldı.

Haberde, Laiklerin başörtüsünü bir geri adım olarak kabul ettiği, İslamcıların ise konuya insan hakları açısından yaklaştığı ifade edildi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title