Haberler

İnançer'e Tepkiler Voa'da Haber Oldu

Amerika'nın Sesi, Ömer Tuğrul İnançer'in TRT'de yayınlanan "Ramazan Sevinci" programında, "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır Tasavvufçu ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'in TRT'de yayınlanan "Ramazan Sevinci""...

Amerika'nın Sesi, Ömer Tuğrul İnançer'in TRT'de yayınlanan "Ramazan Sevinci" programında, "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır Tasavvufçu ve avukat Ömer Tuğrul İnançer'in TRT'de yayınlanan "Ramazan Sevinci" programında, "Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez" yönündeki sözleri ve uyandırdığı yoğun tepkiler, yurt dışında da yankı buldu. Amerika'nın Sesi (VOA), İnançer'in sözlerine ilk tepki sosyal medyadan geldiğini belirterek "#direnhamile" hashtag'iyle twitter'da başlatılan kampanyanın Türkiye'de "trend topic" olduğuna vurgu yaptı.

Amerika'nın Sesi (VOA), İnançer'in tartışmalı ifadelerini yansıttığı haberinde İnançer'in sözlerine ilk tepki sosyal medyadan geldiğini belirterek "#direnhamile' hashtag'iyle twitter'da başlatılan kampanya Türkiye'de "trend topic' oldu. Bu hashtag altında yorum yapanlardan yazar Ahmet Ümit, "Diren hamile diyenler hayatı savunanlardır. Hayatın sürekliliğini gerçekleştirmek için her türlü cefayı çeken annelere sadece saygı duyulur' yazarken şarkıcı Nazan Öncel "en güzel kadın hamile kadındır. Mucizeyse karnında taşıdığı bebeğidir' sözleriyle tepkisini dışa vurdu" dedi.

ABD Kongresi'nce finanse edilen VOA, haberinde tepkiler sosyal medyayla sınırlı kalmadığını, akşam saatlerinde İstiklal Caddesi'ne çıkan bir grup kadınların önce karınlarına yastık koyduklarına, sonra da ellerinde "gezine gezine doğuracağız", "hamile gezmek edepsizlik, tecavüzde sıkıntı yok", "elini, dilini bedenimden çek" yazılı pankartlarla Gezi Parkı'na kadar yürüdüklerine dikkat çekti.

Bir başka grubun ise Anadolu yakasında bulunan Yoğurtçu Parkı'nda buluştuğunu anlatan VOA, eylemciler arasında yer alan hamile bir kadının ise İnançer'e tepkisini karnına "diren hamile, diren erdem bebek" yazarak ifade ettiğini de kaydetti.

Haberde muhalefet partilerinin tepkilerine de yer verildi. CHP'li Manisa milletvekili Sakine Öz verdiği soru önergesinde, TRT'nin haberciliğine yeni bir leke düştüğünü, programda hamile kadınlara ve ailelerine karşı ayrımcılık yapıldığını belirtirken MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın da "Bu zihniyet sorgulanması gereken bir zihniyet. Hamile kadınları toplum dışında kalması gereken insanlar göstermek doğru değil. Bunun hamile kadınları rencide ettiğini düşünüyorum" sözlerini de aktardı.

(CN/ÖZK) - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Ömer Tuğrul İnançer Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title