Haberler

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Viyana'da

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Zaman gazetesinin Viyana'da 25.kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği 'Türkiye'de Zaman' başlıklı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Zaman gazetesinin Viyana'da 25. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği ' Türkiye'de Zaman' başlıklı fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Zaman gazetesinin 25. kuruluş yıl dönümü kapsamında düzenlediği ' Türkiye'de Zaman' başlıklı fotoğraf projesi dünya turuna devam ediyor. Türkiye'de İstanbul'dan başlayarak 10 şehri gezen sergi, yurtdışında Londra'nın ardından ikinci durağı olan Viyana'ya ulaştı. Avrupa'nın sanat başkenti Viyana'daki Kunsthalle Wien Karlsplatz Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışını Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptı. 21 Eylül 2012 tarihine kadar gezilebilecek sergide dünyaca ünlü 25 fotoğrafçının Türkiye gözlemleri yer alıyor.

Açılışta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa'nın sanat başkentinde bir sanat etkinliğine katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye ve Avusturya arasındaki ilişkilerin 15. yüzyıla kadar gittiğinin altını çizen Yazıcı, Avusturyalı Mozart'ın Türk Marşı'nı bestelerken mehterden etkilendiğine işaret etti. Birinci Dünya Savaşı'nda iki ülkenin kader birliği yaptığını vurgulayan Yazıcı, günümüzde iki ülke arasındaki ticaretin yıllık 3 milyar doları bulduğunu ifade etti. 35 ülkede, 10 dilde, 2 farklı alfabede yayın yapan Zaman gazetesinin 25. yılını tebrik eden Yazıcı, açılan serginin iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği boyutu göstermesi açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Bakan Yazıcı, "Kurulduğu günden beri doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla saygınlığını koruyan Zaman, bu sorumluluğunu diyalog ve barış dilini iletişimin her alanında kullanarak yerine getiriyor. Bu vesile ile Zaman gazetesine başarılarla dolu nice 25. yıllar diliyor, serginin ülkelerimiz arasında dostluk köprülerini güçlendirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da, 25 yılın bir gazetenin rüştünü ispat etme ve gelecek adına vereceği mesajları gösterme adına önemli bir süre olduğunu belirtti. Gazetenin kuruluşunun 25. yılı için dünyanın önde gelen 25 fotoğrafçısının vizöründen Türkiye'yi fotoğrafladığına işaret eden Dumanlı, "Ortaya çıkan eserler Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın önemli şehirlerinde sergilenecek. Kasım ayında da Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda sergimiz açılacak" dedi.

Projede yer alan sanatçılardan Caludine Doury ise, proje sayesinde ilk kez geldiği Türkiye'den çok etkilendiğini söyledi. Tekstil işçisi genç kadınları fotoğrafladığını anlatan Doury, ilk fırsatta başka bir proje için tekrar Türkiye'de olmak istediğini ifade etti.

Projede yer alan bir başka fotoğrafçı Davide Montelone de, içinde bulunduğu bir projenin Avrupa'nın önemli şehirlerinde sergilenmesinin etkileyici olduğunu kaydetti. İtalyan sanatçı, "Serginin yeni şehirlere ulaşmasından ben de ayrıca iftihar ediyorum" şeklinde konuştu.

Viyana'nın en hareketli meydanlarından Karlplatz'daki serginin iki ülke arasındaki ilişkilerin geldiği noktayı gösterme adına önemli bir adım olduğunu ifade eden Viyana Ticaret Odası Başkanı Brigitte Jank ise şöyle konuştu:

"Biz Avusturyalılar, 'Kimin bir yerde ev kurma niyeti varsa, orada kalma niyeti vardır' deriz. Ben bu sözü, 'Kim bir yerde gazete kurarsa orada kültür-sanat ve sosyal hayatına katkıda bulunmaya niyeti vardır' diye değiştiriyorum. Avusturya'da yayınlanan Zaman gazetesi buradaki üç bin Türk girişimcinin faaliyetlerini bizlere ulaştırıyor. Buradaki fotoğraflar aracılığı ile Türkiye'yi ve Türk toplumunu çok daha iyi tanıyacağıma inanıyorum."

Avusturya Diyanet İşleri Başkanı Dr. Fuat Sanaç da, Zaman'ın 25. yaşını tebrik ederek, yaptığı yayınların toplum için faydalı olduğunu ifade etti.

Serginin açılışına Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ayşe Sezgin, Avusturya'nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, eski Büyükelçi Heidemaria Gürer, Türkiye Avusturya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Yalova Milletvekili Temel Coşkun, Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Viyana'da yaşayan Türk vatandaşları ve sanatçılar katıldı. 31 Ağustos'ta ziyarete açılan sergi, 21 Eylül'e kadar gezilebilecek.

PROJE DÜNYAYI DOLAŞACAK

Zaman gazetesinin 25. kuruluş yıl dönümü için dünyaca ünlü 25 fotoğrafçı Türkiye'yi fotoğrafladı. Fotoğraflar ilk defa 15 Kasım 2011'de İstanbul'da görücüye çıktı. Sergi, daha sonra Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Antalya, Erzurum, Trabzon, Samsun ve Kayseri'de de fotoğraf severlerin beğenisine sunuldu. Yurt dışında ise ilk kez İngiltere'nin başkenti Londra'da dünyanın sıfır noktası olarak kabul edilen Greenwich'te sergilenen fotoğraflar, Avrupa'nın sanat başkenti Viyana'da sergileniyor. Sergi, aynı zamanda Yunanistan'ın Selanik şehrindeki Fotoğraf Müzesi'nde de sergilenmeye başlandı. Eş zamanlı olarak Kunsthalle Wien Karlsplatz Sanat Galerisi'nde 31 Ağustos 2012 tarihinde açılan sergi, 21 Eylül 2012 tarihine kadar gezilebilecek. Kasım ayında Brüksel'de açılması planlanan serginin Paris, New York, Moskova gibi dünyanın önemli şehirlerinde de açılması bekleniyor. - VİYANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avusturya Türkiye Viyana Dünya Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title