Haberler

Gönül Sofrası, Almanya'da Kuruldu

İstanbul Bağcılar Belediyesi ve Afyonkarahisar, kardeş şehir Almanya’nın Hamm şehri ile birlikte düzenlediği iftarda gurbetçileri iftar sofrasında buluşturdu.

İstanbul Bağcılar Belediyesi ve Afyonkarahisar, kardeş şehir Almanya'nın Hamm şehri ile birlikte düzenlediği iftarda gurbetçileri iftar sofrasında buluşturdu. Yaklaşık 800 kişinin katıldığı programda yapılan konuşmalarda Hamm şehrinde kurulan iftar sofralarının iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirmesine vesile olduğu belirtildi.

Hamm şehrindeki Başkent Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar, kentteki çeşitli milletlerden insanları bir araya getirerek kaynaşmalarına vesile oldu. İftar programına, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Adalet ve Kalkınma Partisi, Bağcılar İlçe Başkanı ismet Öztürk, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Demirkapu, Hamm Anakent Kenti Belediye Başkanı Tomas Hunsteger Peterman, Türkiye'nin Essen Başkonsolos Vekili Ahmet Davaz, SPD Eyalet Milletvekili Marc Herter, Hamm Belediyesi Uyum Dairesi Başkanı Wolfgang Müller, Hamm Uyum Meclisi Başkanı İsmail Erkul, Avrupa Türk Demokratlar Birliği ( UETD ) Genel Sekreteri Bülent Bilgi, UETD Disiplin Kurulu Başkanı Dursun Döngel, Essen Din Hizmetleri Ataşesi Suat Okuyan çok sayıda STK yöneticisi ve vatandaşlar katıldı.

Çağırıcı, "Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir"

Gönül köprüleri kurduklarını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir, bu akşamki gönül sofrası iftarı da bunu gösteriyor şeklinde konuşarak, şunları söyledi: "Bağcılar Belediyesi olarak gönül sofralarımızı kurmaya devam ediyoruz. Kardeş belediye kapsamında bugünde Almanya Hamm şehrindeyiz. Buradaki gurbetçi kardeşlerimiz ve Alman dostlarımızla aynı sofrada buluşuyoruz. Bağcılar Belediyesi, gönül sofralarına yurt dışı gönül sofralarını da ilave ettik. Kazakistan'da gönül sofralarımız olacak. Yurt içinde değişik vilayetlerde gönül soframız olacak. Ramazanın güzelliğini ve bereketini buradaki dostlarla yaşamış olacağız. Burada Ramazan ayı Türkiye'den farklı yaşanıyor. Burada aynı duyguları ve inancı paylaşan dostlarımızla aynı sofrayı paylaşmak çok güzel bir duygu. Türk ve Alman dostlarımızı gönül sofrasında bir arada görmek gerçekten güzel bir şey. Bize düşen de insana hizmet etmek. Önemli olan insanların mutluluğu ve birbirini sevmesidir" diye konuştu.

Peterman: " İslam bu şehrin bir parçasıdır "

Hamm Anakent Kenti Belediye Başkanı Tomas Hunsteger Peterman, İslam'a vurgu yaparak, İslam'ın Hamm şehrinin bir parçası olduğunu söyledi. Peterman, konuşmasında, " Ramazan güzel bir etkinlik. Bizde bu etkinliğe katkı sağlamak istedik. Uzun yıllardan beri bu etkinliği yapıyoruz. Bundan sonrada, ben belediye başkanı olduğum sürece bu etkinliği yapmaya devam edeceğiz. Şehrimizde okul sistemini düzeltmeye çalışıyoruz. Ana okulu ve diğer okullarda düzenleme yapıyoruz. Bine yakın öğrenciye yer bulmaya çalışıyoruz. Bunun nedeni mültecilerin yoğunluğu. Çocuklara iyi eğitim vermemiz ve onları okula uyum sağlamalarına çalışıyoruz ve İslam bu şehrin bir parçasıdır. Ancak, Türkiye'deki siyaset orada kalacak, Hamm'daki siyasette hep birlikte geliştireceğiz. Burada sadece Türk kökenli Müslümanlar yok. Diğer Müslüman ülkelerinden de Müslümanlar var. Bu hoşgörü Hamm için bir şanstır. Bizim tek ortak noktamız. Allah'a inanmak ve iman etmektir. Ben 18 yıldır bu şehrin belediye başkanı olarak Bağcılar ve Afyonkarahisar ile kardeşliğimizi devam ettirmek istiyorum " dedi.

Almanların da büyük ilgi gösterdiği iftar programı, belediye başkanlarının hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Bağcılar Belediyesi İstanbul Almanya Dünya Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

ABD'li ünlü şarkıcı Puff Diddy'den sevgilisine şiddet! Otel koridorunda tekme tokat dövdü

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title