Haberler

Fransız Parti, Türk Bayrağıyla Tunus Bayrağını Karıştırdı

Güncelleme:

Fransa'nın aşırı sağcı partisi Ulusal Cephe, AP seçimleri için hazırladığı afişte, Türk bayrağı yerine Tunus bayrağı koyunca alay konusu oldu.

Fransa'daki aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi (FN), bu ay düzenlenecek Avrupa Parlamentosu seçimleri kampanyası için hazırladığı broşürde Türkiye ve Tunus bayraklarını karıştırdı.

LE FİGARO GAZETESİ BU HATA İLE ALAY ETTİ

FN, broşürde olası AB üyeliğine karşı çıktığı Türkiye yerine eski sömürgesi Tunus'un bayrağını kullandı. Fransız "Le Figaro" gazetesi, bu hatayı alaycı bir dille eleştirerek, bayrakların karıştırıldığını Facebook sayfasında kendini "dünya çapında bilinen jeopolitik uzmanı" olarak tanıtan FN'nin önde gelen adayı Aymeric Chauprade'ın yerine bir Twitter kullanıcısının fark etmesine vurgu yaptı.

BAYRAKLAR DEĞİŞTİRİLDİ

Yanlış bayrağın kullanılmasının fark edilmesinden bir süre sonra broşürdeki Tunus bayrağı Türkiye bayrağıyla değiştirildi.  Chaupraude, 4 Mayıs'ta Atlantico adlı haber sitesinde yayımlanan açıklamasında, eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Brüksel'i Türkiye ile yeni müzakere başlıkları açtığı için eleştirmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Türkiye Fransa Tunus Dünya Haberler

500

Yorumlar (25)

bahribbg33@hotmail.com:

Bunun Neresi Hata Tunus Bayrağı da TÜRK bayraklarından biri.

54
19
yanıtYanıtla
eroldtoxin@gmx.de:

dünya lideri !!!! başbakanın olduğu bir ülkenin bayrağını nasıl bilmezler???

19
39
yanıtYanıtla
atillaks070@mynet.com:

türkiyeden korkmuslar acikca

26
15
yanıtYanıtla
gestapounalfilibe@hotmail.com:

adamlar adı üstüne faransız.türkiyeyed her zaman Fransız kaldıklar her haliyle belli

29
10
yanıtYanıtla
musa dunyamrmusah@hotmail.com:

Fransa kralının fermanı halen Topkapı sarayında duruyor kanuninin yazdığı ne çabuk unutmuşlar bunlar Osmanlı torunlarını:))ne çabuk unutmuşlar bizim dedelerimizi halbuki dans ilk çıktığında dedemiz oynamayacaksınız bunu dediğinde 100 sene oynayamamışlar.korkularındanda şimdi unutmuşlar vah vah:)gerçi olaya fransız kalmışlar sorun yok

30
9
yanıtYanıtla
Onur Koonurrutbil11@hotmail.com:

Fransızların cahil ve kibirli olduğu tüm dünyaca bilinen bi şey...O

33
5
yanıtYanıtla
ISMET KADIOGLUismet.kadioglu@web.de:

Partidekilerin seviyesini gösteren bir durum...............

35
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA KAPTANmahsun.kanarya@hotmail.com:

ULUSLARARASI CAMİA GENELDE BİZLERLE ALAY ETMEKTE..HATAYI SURİYEYE BAĞLI GÖSTERİR,İSTANBULA KOSTANTİNAPOLİS DERLER,İZMİRİ YUNAN TOPRAĞI KARSI IĞDIRI ERMENİSTANA KATARLAR KATARLAR AMA BİZLER BİR HALT YAPMAYIZ ÇÜNKÜ ÇEKİNİRİZ AVRUPALI VE ABD LİLERDEN...

29
5
yanıtYanıtla
Atilla Cenkamigo007@hotmail.de:

Belkide Erdogani Tunus basbakanligina daha yakistirmis olamazlami?

5
27
yanıtYanıtla
ATARLIalperovic@hotmail.com:

siyasi provakasyon buna denir bizim bayragımızı fransızlar bilmicek oylemi :) Siz bizi tanımasanızda olur gunu geldiğinde tanıtırlar.

25
4
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title