Haberler

Çin'in Xinhua Haber Ajansı OANA Konferansı'nda ödül kazandı

Güncelleme:

Çin'in resmi Xinhua Haber Ajansı, Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) tarafından verilen Haber Ajansı Kalitesinde Mükemmellik Ödülü'nü kazandı. Xinhua, Sosyal Medya Üzerinden Drone Haberciliği projesiyle ödüle layık görüldü.

İSTANBUL, 25 Ekim (Xinhua) -- Çin'in resmi Xinhua Haber Ajansı, Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) tarafından verilen Haber Ajansı Kalitesinde Mükemmellik Ödülü kazandı.

OANA yürütme komitesinden yapılan açıklamaya göre Xinhua Haber Ajansı, Pazartesi günü İstanbul'da düzenlenen 51. OANA Konferansı'nda, Sosyal Medya Üzerinden Drone Haberciliği projesi ile ödüle layık görüldü.

Xinhua, medya alanında çalışan diğer meslektaşlar tarafından referans alınmaya ve öğrenilmeye değer dış haberleriyle övgü topladı. Xinhua'nın projesi, jürinin oy birliğiyle ödüle layık görülürken en yüksek puanı aldı.

Rusya'nın TASS Haber Ajansı, Haber Üretimi İçin Robotik Sistem projesi ile ikinci sırada yer alırken Türkiye'den Anadolu Ajansı ise Uygulamalı Stüdyo Eğitimi programı ile üçüncü oldu.

Konferansta OANA üyeleri ayrıca, "Dezenformasyonla Mücadelede Haber Ajansları için İşbirliği Alanları" ve "Dezenformasyon Çağında Haber Ajanslarının Rolü" gibi başlıklarda derinlemesine görüş alışverişinde bulundu.

1961 yılında Tayland'da kurulan OANA, bölgesel haber ajansları arasındaki haber alışverişini artırmayı, ayrıca bölge içinde ve dışındaki haber ajansları arasında işbirliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: Xinhua / Dünya

Sosyal Medya Sosyal Medya Medya Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title