Haberler
BBC

Çin'de 118 çocuğu evlat edinen 'Sevgi Annesi'ne dolandırıcılıktan hapis cezası

Çin'de bir dönem 118 çocuğu evlat edindiği için yardımseverliğiyle övünen 54 yaşında bir kadın, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Çin'de bir dönem 118 çocuğu evlat edindiği için yardımseverliğiyle övünen 54 yaşında bir kadın, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hebei eyaletinde yargılanan Li Yanxia; "gasp", "dolandırıcılık", "sahtekarlık" ve "sosyal düzene zarar verme" suçlarından hüküm giydi.

Li Yanxia ayrıca 2 milyon 670 bin Çin Yuanı (yaklaşık 2 milyon 212 bin Türk Lirası) para cezasına çarptırıldı.

Eskiden bir yetiştirme yurdunun sahibi olan Li'nin lakabı "Sevgi Annesi"ydi.

Li'nin 2011'den bu yana yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu, bu faaliyetlerin bazılarında çocukları kullandığı ortaya çıktı.

Mahkeme Li'nin, "büyük ekonomik çıkar elde etmek için bir çeteyle birlikte hareket ederek sahtekarlık yaptığına" hükmetti.

Aynı davada yargılanan Li'nin erkek arkadaşı Xu Qi de 12,5 yıl hapis ve 1,2 milyon Çin Yuanı (yaklaşık 1 milyon Türk Lirası) para cezasına çarptırıldı.

14 kişi de 4 yıla kadar varan hapis cezaları aldı.

'Sevgi köyü'

Li Yanxia, evlat edindiği çocukları açtığı yetiştirme yurdunda bir araya getirmiş ve yurda "Sevgi köyü" adını vermişti.

Zamanla Hebei eyaletinin en zengin kadınlarından biri olan Li, ilerleyen yıllarda 1990'ların ortalarından itibaren yatırım yaptığı bir demir madeninin de sahibi olmuştu.

O dönemden itibaren Çin hükümetine, Li'nin şüpheli faaliyetleri hakkında ihbarlar gelmişti.

Çin polisi Mayıs 2018'de, Li'nin banka hesaplarında 20 milyon Çin Yuanı'ndan (yaklaşık 16 milyon 535 bin Türk Lirası) fazla nakit para olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Li'nin Land Rover marka cipleri ve Mercedes Benz marka otomobili olduğu da tespit edilmişti.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Hebei Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title